Опитайте приставката на Lekuvai.bg за Google Chrome. С нея получавате в реално време най-актуалните новини директно в браузъра.
  • Днес: сряда, август 21, 2019

Петте най-добри приложения на Хималайската сол, за които най-вероятно не знаете!

декември19/ 2018

Много хора са заменили готварската сол с хималайска сол , която се добива в ниската част на Хималаите, поради това че тя осигурява много важни минерали за организма, балансира електролитите в тялото и съдържанието на течности, както и много други ползи за здравето.
Петте най-добри приложения на Хималайската сол , за които най-вероятно не знаете!
 

Вода за уста
Въпреки че може да изглежда странно, с Хималайската розова сол можете да измиете устата, особено е подходяща за хора с чувствителни венци или зъби, които не могат да използват водата, която се продава в магазините.
Това е така, защото е изотоничен разтвор, което означава, че има същата концентрация на соли като тази в клетките на тялото и кръвта. Това означава, че няма да раздразнят лигавицата на устата и също така успокоява и лекува рани в устата.


За да направите вода за уста, добавете половин чаена лъжичка ситно гранулирани кристали Хималайска розова сол в една чаша топла вода и разбъркайте.

Използвайте го както можете да използвате всяка друга вода за уста.
 

Почистване на канали

Текстурата на Хималайската розова сол я прави идеална за отпушване на канализацията. За да я приготвите, залейте една чаша сол с половин чаша оцет в малка купа. Разбъркайте леко, така че солта да попие оцета. Можете също така да добавите половин чаша лимонов сок към сместа, за да се увеличи нейната киселинност и почистващи свойства.
Можете да излеете тази смес директно в запушената канализационна тръба и нека престои между 15 и 30 минути, в зависимост от тежестта на запушването.

 

Полиране на сребро
Хималайската розова сол работи чудесно за полиране на бижута, прибори за хранене от сребро. Започнете с алуминиево фолио, в което сложете хималайска розова сол и сода за хляб, докато основата на алуминиевото фолио е изцяло покрита с тънък слой от тях.
Поставете всички сребърни съдове в алуминиевото фолио и внимателно изсипете гореща вода в него. Нека седи в продължение на максимум пет минути. Извадете приборите внимателно и ги избършете.

Репелент срещу мравки
Пригответе вряла вода и фино смляна хималайска розова сол.
Разбъркайте сместа и я излейте в спрей бутилка, за да напръскате всички области, където мислите, че може да бъде заразено с мравки.

Предотвратява инфекциите и успокоява гърлото

Гаргара с хималайска розова сол не само лекува симптомите на общи инфекции, но може да помогне и да се предотвратят. Това е така, защото Хималайската розова сол чудесно абсорбира влага и течности, така че когато правите гаргара влагата в тъканите на гърлото ви се изсмуква, заедно с вируса в него. На всичко отгоре също може да помогне за успокояване на болезнено гърло, което го прави идеално за превантивна медицина и лечение.

За да направите гаргара, просто смесете половин супена лъжица ситно смляна хималайска розова сол с една чаша топла вода. Жабуркайте за 10-15 секунди и изплюйте.
Има вероятно много повече употреби за този невероятен минерал и е доста ясно, че да имате в къщи Хималайската розова сол е невероятно удобно. 

Влез сега в най-бързо развиващата се здравна група в България.
Сподели своя опит!!! Присъедини всички свои приятели във "Фейсбук"
loading...