Опитайте приставката на Lekuvai.bg за Google Chrome. С нея получавате в реално време най-актуалните новини директно в браузъра.
  • Днес: четвъртък, юни 27, 2019

Руски лекар откри тайната на детския имунитет: „Не ги лекувайте с чудодейни лекарства, но с това“

декември20/ 2018

Много родители смятат, че съществува лекарство, което на чудотворен начин може да повлияе на укрепването на имунитета при деца, но ето какво съветва Евгений Комаровски, известният лекар и автор на много книги за деца.

Евгений Комаровски, доктор по медицински науки, телевизионен водещ и автор на много книги за грижа за деца, даде ексклузивно интервю за „Спутник“ за борбата срещу алергии, за засилване на имунитета при децата . По много прост начин той дава съвети как да бъде здраво детето ви днес.
„Хората като цяло и децата по-специално имат способността да се адаптират към всички метеорологични условия.

 Изменението на климата може сериозно да засегне бъдещето на човешката цивилизация, но прекалено много е преувеличено въздействието на тези промени върху здравето на детето.

Животът в съвременното семейство днес се различава от това, което обикновено е било преди 20 или 30 години. Всичко е различно: от грижите за децата, до домашната техника, климатици, храната, но и времето, прекарано на свеж въздух, така и качеството на самия въздух, спорт и отдих в детските заведения и предучилищна и училищна. 

Днешната медицинска етика е специален въпрос. Пародията на агресивните фармаколози гласи: няма здравословни, има само такива, които не са напълно проучени. За всеки, дори и най-малкия проблем, фармацевтичните компании се лекуват. Друг важен фактор са компютрите, които сериозно засягат модерното отглеждане на деца и комуникацията между децата и родителите.

Всичко това примамка, за да привлека внимание на това, че родителите са склонни да вземат климатичните фактори като оправдание за собствените си грешки и мързел, защото здравето и имунитета на децата се формират от начина на живот. И майката и бащата са онези, които оформят живота на детето.

Когато родителите не могат да преценят какво е добро и какво лошо за детето им, тогава не могат да организират грижа, т.е. режим на хранене, упражнения, разходки, посочване на основна медицинска помощ при честите детски болести – всичко това води до това родителите “ в хор „да се отнасят до лошия климат, замърсения въздух, неорганизираното състояние, лошите лекари и т.н.

Друго типично погрешно схващане е, че повечето възрастни са убедени, че има лекарство, което може да повлияе на имунитета на детето по чуден начин. Такива лекарства всъщност не съществуват и това, което стои на салоните в много аптеки, са „колоритни лъжи“. Използването на тези продукти служи само за да позволи на родителите да „поставят тире“, за да направят нещо добро за своите деца. Друга цел на продажбата на тези лекарства е да запълнят джобовете на производителите.

Ако искате детето ви да е болно, ако искате бързо и лесно да се адаптирате към условията на живот и околната среда, която се променя много бързо, прочетете, проявете интерес.

 И преди всичко, не позволявайте на детето да се облича твърде топло, не яжте прекалено много, не стимулирайте ежедневната физическа активност и не държите детето в „стерилни“ условия. Децата прекарват повече време на чист въздух и не им дават „магически“ таблетки за укрепване на имунитета. Повечето от децата имат нужда от майка и баща си“, каза д-р Евгений Комаровски.

Влез сега в най-бързо развиващата се здравна група в България.
Сподели своя опит!!! Присъедини всички свои приятели във "Фейсбук"
loading...