Опитайте приставката на Lekuvai.bg за Google Chrome. С нея получавате в реално време най-актуалните новини директно в браузъра.
  • Днес: вторник, юни 18, 2019

Упражнението, което ще ви избави от болките в гърба- само 5 минутки вкъщи ви делят от него

януари06/ 2019

Ние всички търсим мир и се стремим към хармония със света или поне със себе си. Въпреки това, има милиони фактори, които ни пречат да го направим напълно: стрес, болка, житейски проблеми, лоши мисли и много други. Само като се отървете от тях или ги заглушите за известно време, можете да постигнете хармония. Има много начини да направите това, но един от най-добрите, според нас, е да практикувате йога.

йога за гърба

Днес ще ви разкажем за асаната, която с един замах ще помогне да се отървете от стреса, тревожността и да облекчите болките в гърба.

 

Йога за гърба

Маласаната, или гирляндовата поза, е една от асаните на йога, която има сложен ефект върху тялото. Тя помага да се отървете от стреса, да натрупате сила и да се освежите. Ако редовно изпълнявате асана, можете също да се отървете от болките в гърба, да стегнете гръбначния стълб, да стегнете коремните мускули и да отслабнете.

йога за гърба

Тази поза, подобно на други асани, придава усещане за спокойствие, увереност и релаксация, така че е препоръчително да се изпълнява в стресови ситуации. Когато маласаните се извършват редовно, човек спира да се занимава с малки проблеми, той става по-спокоен и по-балансиран.

Също така маласаната помага за ободряване и освежаване на мозъка. Тази асана е добра за жените, защото помага да се елиминират менструалните нередности и да се създаде нормален и регулиран цикъл. Маласана перфектно се справя с всички свързани с възрастта промени в тялото: излишно тегло и мастни натрупвания в долната част на корема.

йога за гърба

В допълнение, позата ви позволява да се отървете от артритни болки в гърба и глезените, укрепване на гръбначния стълб и усещане за лекота. И всичко това благодарение на едно упражнение. Е, нека да разберем как да го направим както трябва.

йога за гърба

Застанете изправени, сложете краката си по ширината на бедрата. След това направете дълбок клек напред, завъртайки краката настрани с пръсти. След това започнете да клякате бавно, огъвайки коленете си. Дупето колкото е възможно най- близко до пода да стигне, а петите да не се отлепят от земята.

йога за гърба

В този случай, коленете трябва да са разделечени по-широко. В идеалния случай те трябва да бъдат на същото ниво с пръстите. Протегнете ръцете си напред, след това лактите се притиснат до вътрешната страна на коленете и слепвате дланите си както е показано на снимката.

Дишайте плавно и дълбоко.

Важно е да се чувствате добре. Започнете да притискате лактите до коленете си. Издърпайте гърдите си максимално напред Останете в асаната за 5-10 цикъла на дишане. След като освободите ръцете си, повдигнете тялото и си починете.

Ако не можете да държите петите си на пода и се хлъзгате, поставете под краката си валцувана кърпа. Не трябва да чувствате напрежение, всичко трябва да е лесно и без напрежение. След като приемете началната позиция, опитайте да намалите напрежението с всяко дишане.

В това видео можете да научите повече за упражнението  и да видите как се изпълнява правилно.

 

 

Веднага след като изпълните асана, ще почувствате как тялото е изпълнено с енергия и сила, ще почувствате лекота. Стрес, тревожност и болка ще изчезнат, ако редовно тренирате. Единственото противопоказание са тежки наранявания на коленете и долната част на гърба. Ако няма противопоказания, тогава упражнението не е нещо, което е възможно, а е много необходимо!

Йогата работи чудесно. Започнете ли веднъж с тази практика ще се зарибите моментално, защото чувството ще е уникално

Влез сега в най-бързо развиващата се здравна група в България.
Сподели своя опит!!! Присъедини всички свои приятели във "Фейсбук"
loading...