Опитайте приставката на Lekuvai.bg за Google Chrome. С нея получавате в реално време най-актуалните новини директно в браузъра.
  • Днес: четвъртък, юни 27, 2019

Тази храна е един от виновниците за появата на рак – от нея възниква и много бързо се разпространява

януари07/ 2019

Става дума за захари, които са широко разпространени в нашата диета, в продуктите, които купуваме готови в магазините, а насърчават появата и разпространението на рака.

Ако можем да вярваме на изследването, което провели учените от университета в Тексас храната, богата на захароза ( бяла кристална захар ) стимулира възникването на рак на гърдата, влошава съществуващото състояние при болните жени и увеличава неговото разпространение в белите дробове. Захарите не се намират само в привидно сладките неща, като сладкиши и сокове, но могат да бъдат прикритие, например в кетчуп, газирани напитки, зърнени храни и др.

Учените на група опитни мишки давали шест месеца храни, богати на захароза, а след това при 58 на сто от тях са развили рак на гърдата.

 В другата група са давали фруктоза (плодова захар), която се поставя в много хранителни продукти и са заключили, че е еднакво опасна като захарозата и при мишките предизвикала разпространението на рака на белите дробове. При мишки, които са били на контролирана диета с нишесте, ситуацията е по-добра.

„Установихме, че приемът на захароза или фруктоза в количествата, които се ядат и пият в западните страни, води до създаването на туморни клетки и тяхното ускорено разширяване, много повече по отношение на храненето с контролирано ниво на нишесте. Например, едно питие всеки ден увеличава шанса за получаване на рак с 15 процента „, казали учените в изследването, пише“ The Telegraph „.
 

Влез сега в най-бързо развиващата се здравна група в България.
Сподели своя опит!!! Присъедини всички свои приятели във "Фейсбук"
loading...