Опитайте приставката на Lekuvai.bg за Google Chrome. С нея получавате в реално време най-актуалните новини директно в браузъра.
  • Днес: вторник, юни 18, 2019

Методът на Норбеков, с чиято помощ хиляди захвърлиха очилата

януари11/ 2019

Тези упражнения ще помогнат за възстановяване на зрението ви и ще засилят мускулите на очите ви. Не бързайте да слагате очила!

Мирзакарим Норбеков е човек, благодарение на който огромен брой хора по целия свят са били в състояние да възстановят зрението си и завинаги да се отърват от очилата.

Основният принцип на техниката е психологическото освобождение от навика да се смятате за слаб, болен, немощен и неуверен човек. Но не може да се каже, че този метод на възстановяване се основава изцяло на самохипноза, Норбеков също така е разработил серия от упражнения, които дават отлични резултати при лечение на късогледство, далекогледство и астигматизъм.

Изпълнявайки тези упражнения по Норбеков е необходимо да поддържате мускулен тонус: изправени плещи, изправен гръб и да се прави всичко това с усмивка и положителни емоции.

 

Упражнение за подобряване на зрението 1

Дръжте главата направо, без да я накланяте назад. Очите насочете нагоре (към тавана), умствено продължавайки погледа нататък, през челото, право нагоре.

 

Упражнение 2

Поддържайки право положението на главата, погледнете надолу, мислено продължавайки погледа в собственото си гърло.

 

Упражнение 3

Погледнете наляво, сякаш през лявото ухо.
Обърнете поглед надясно, сякаш през дясното си ухо.

Упражнение 4 – “Пеперуда”

Когато правите упражнението отделете специално внимание на неподвижността на главата, въртете само очите. Следете да не претоварвате очните мускули и се опитайте да получите голяма по размер рисунка в пределите на лицето.

Последователност на движенията на очите: в долния ляв ъгъл – в горния десен ъгъл – в долния десен ъгъл – в горния ляв ъгъл.
След това повторете упражнението в обратен ред: в долния десен ъгъл – в горния ляв ъгъл – в долния ляв ъгъл – в горния десен ъгъл.

След това отпуснете очите и клепачите, помигайте бързо и леко.

Упражнение 5 – “Осмица”

Препоръките за това упражнение са подобни на “пеперуда”. Движете очите си по една пътека, наподобяваща обърната цифра 8 или знака за безкрайност толкова голяма, колкото е възможно, но в рамките на лицето. Движението трябва да бъде в една посока, а след това и в другата. В края на упражнението също трябва да мигате известно време.

 

Упражнение 6

Това е упражнение за косите мускули на очната ябълка, което развива страничното зрение и се препоръчва при късогледство.

Упражненията трябва да се извършват в тиха обстановка, така че нищо да не ви разсейва или плаши.

Насочете бавно погледа си към върха на носа. Можете да ползвате един пръст и внимателно, без прекъсване да го гледате, като бавно движите пръста към върха на носа. След това погледнете спокойно пред себе си, фиксирайте страничните предмети, но не движете очите си!

След това редувайте:

Поглед към върха на носа, след това пред вас и встрани, без да местите погледа си. Един поглед към носа, а след това – напред и настрани. Един поглед към точката между веждите, а след това отново напред и встрани.

Упражнявайте се 7-8 пъти във всяка посока.

Внимавайте да се получава плавен преход от една точка до друга, редувайки упражненията с мигане. Продължавайте с положителна вътрешна нагласа.

Упражнение 7

Вдигнете показалците на ръцете към върха на носа и фиксирайте погледа си върху тях. След това бавно започнете да разтваряте ръцете си хоризонтално: дясното око е фиксирано в показалеца на дясната ръка, лявото – към показалеца на лявата ръка. В случая не разстройвайте погледа си, а използвайте само периферното зрение! Повторете това упражнение няколко пъти, не забравяйте да дадете почивка на очите си.

 

Упражнение 8 – “Голям кръг”

Поддържайки неподвижността на главата, направете кръгови движения с очите: Представете си пред себе си огромен часовник (за предпочитане със златен цвят), а след това бавно прекарайте очите по часовниковата стрелка, а след това обратно, фиксирайки с очите си всяка въображаем цифра.

Опитайте се да не режете ъглите – трябва да се получи равен кръг. От една тренировка към друга увеличавайте размера на кръга. Повторете упражнението, вдигайки лицето си към небето с отворени очи. След това можете да повторите предишните две упражнения, но със затворени очи.

В това видео можете да видите всички тези упражнения:

Video Playback Not Supported

Влез сега в най-бързо развиващата се здравна група в България.
Сподели своя опит!!! Присъедини всички свои приятели във "Фейсбук"
loading...