Опитайте приставката на Lekuvai.bg за Google Chrome. С нея получавате в реално време най-актуалните новини директно в браузъра.
  • Днес: четвъртък, юни 27, 2019

Докато сънувате: Чувствали ли сте, че падате, че главата ви ще избухне? Вижте защо

януари11/ 2019

По време на сън може да изпитате някои странни неща, които ще ви оставят объркани. Лекарите обясниха защо тези неща се случват: 

1. Ч увствате, че падате
 


Вероятно сте сънували, че се спъвате и падате или падате от мотор, така че се събуждате в шок. Става дума за т.

нар  хипнотичен стрес .Тялото е парализирано докато сънувате, но понякога започвате да сънувате, преди тялото ви да заспи. Др. В. Кристофър Уинтър обяснява, че това често се случва, когато сте много уморени, така че вашият мозък влиза в съня си преди тялото. 

2.  Парализа
 


Понякога се събуждате рано сутрин и не можете да си вдигни нито един мускул, нито да говорите. Това може да продължи от няколко секунди до няколко минути и може да бъде много страшно. Става дума за събитие обратно на чувството на падане, мозъкът ви се събужда преди тялото. 

3.  Ходене на сън
 


Ходенето на сън, може да бъде опасно, защото несъзнателно може да приключите на улицата или зад волана в колата.

При това състояние се събуждате само толкова, колкото е необходимо на тялото да се движи, или недостатъчно мозъка да бъде буден – обяснява Уинтър. 

4.  Говорене на сън
 


Това отнема средно 30 секунди и често се случва през първите два часа от съня, когато тялото влиза в дълбок сън, а мускулите все още могат да произвеждат звуци или движения. 

5.  Сънища, които се повтарят
 


Др. Уинтър обяснява, че сънищата се повтарят и това може да се случи, когато мозъка се опитва да реши нерешени психологически проблеми. Често частично основани на действителността, като някой травматични събития. 

6.  Секс по време на сън
 


Едно изследване, в което са участвали над 800 пациенти от центъра за нарушения на съня, показва, че осем процента от тях са имали сексомния , т.е. че са правили секс с партньора си в съня си. Това е подобно на ходенето на сън . 

7.  Синдром на експлозия на главата
 


На някои хора им се случва изведнъж да се събудят, след като са чули много силен шум, като експлозия или дори чувството, че главата им ще избухне. Всъщност става дума за друг вид хипнотичен стрес или потрепване, когато тялото все още не е парализирано, а чувствата все още са ви са включени.

Влез сега в най-бързо развиващата се здравна група в България.
Сподели своя опит!!! Присъедини всички свои приятели във "Фейсбук"
loading...