Опитайте приставката на Lekuvai.bg за Google Chrome. С нея получавате в реално време най-актуалните новини директно в браузъра.
  • Днес: вторник, юни 18, 2019

Всеки ден го ползваме, а дори не знаем, че бавно и неусетно трови тялото ни. Изхвърлете го веднага

януари12/ 2019

Оказа се, че почти всеки ден ние ползваме една жива отрова, която бавно и незабелязано трови нашия организъм

Преди да продължите да четете тази статия, бихме искали да ви зададем един прост въпрос – използвате ли омекотител?

Е, ако отговорът ви е „да“, ще бъдете доста разочаровани, тъй като ще разберете, че плащате висока цена за това дрехите ви да са меки и да ухаят добре.

Ние всички знаем, че рекламите на омекотителите често представят продукта като нещо, което носи комфорт, свежест и сладост. Но, реалната и грозна истина е, че голяма част омекотители съдържат дълъг списък от известни токсини и химикали, които могат да влязат в тялото през кожата и при вдишване, което води до широк спектър от здравословни проблеми, предимно за малките деца.

Омекотителите, в повечето случаи, не са нищо повече от една отрова.

Хубаво опакована и още по-добре ухаеща отрова !Те са съставени от вредни химикали, комбинирани с една яка доза аромат.

Тези химикали, тази ежедневна отрова, която вдишваме и носим върху тялото си, са причината за приятното усещане и свежия аромат. Който, да си признаем, в повечето случаи е доста нетраен. Тези вредни вещества се наричат „ароматна субстантивност“, от която зависи колко дълго трае аромата за конкретната повърхност, и как тя се влияе от температурата, влажността и други условия.

Ето кои са най-често срещаните токсични химикали, намерени във всички омекотители:

– Алфа-терпинеол – това е опасен токсичен химикал, който може да доведе до много здравословни проблеми, като: световъртеж, главоболие, глад, загуба на паметта, изтръпване на лицето, болка в шията и гръбначния стълб.

– Бензил ацетат е токсично вещество, което се свързва с рак на панкреаса. Неговите пари могат да дразнят очите и дихателните пътища, и освен това може да се абсорбира през кожата.

– Бензиловият алкохол би могъл да доведе до много здравни проблеми, като например: различни разстройства на централната нервна система, главоболие, гадене, повръщане, виене на свят и драматични колебания на кръвното налягане.

– Хлороформ – това е мощен невротоксин, канцероген, който може да доведе до много здравни проблеми, като например: загуба на съзнание, гадене, главоболие, повръщане и / или замаяност, сънливост.

– Линалол – причинява респираторни проблеми и т.нар загуба на мускулна координация.

Ето защо е нужно да се избегне честата употреба на омекотители, и да се ползват естествени алтернативи. Те са много по-безопасни и по-ефективни. Ние наистина се надяваме сме ви били полезни с тази статия полезна, и не забравяйте да я споделите с приятелите и семейството си в социалните мрежи.

Влез сега в най-бързо развиващата се здравна група в България.
Сподели своя опит!!! Присъедини всички свои приятели във "Фейсбук"
loading...