Опитайте приставката на Lekuvai.bg за Google Chrome. С нея получавате в реално време най-актуалните новини директно в браузъра.
  • Днес: вторник, юни 18, 2019

10 знаци, които сочат, че не сте здрави-Бялото на окото, подуване на шията …

януари13/ 2019

Човешкото тяло е невероятна машина, която трябва да се обслужва редовно, за да ви служи добре. Именно поради тази причина е важно да слушате това, което тялото ви се опитва да каже.
В допълнение ще представим 10 признаци, които не трябва да се игнорират!

 

Бялото на окото

Бялото на очите винаги трябва да бъде бяло.

Освен при студ или липса на сън.

Тази част на тялото може да ви посочи някои опаснипромени в организма ви.

Пожълтяването може да бъде признак на жълтеница, жлъчни проблеми или проблеми с черния дроб.

Почервеняването може да покаже някои вирусни заболявания, високо кръвно налягане или конюнктивит, известен също като розово око.

 

Подуване на шията

Ако забележите, че вратът ви е подут, незабавно посетете лекар. Това може да означава, че имате проблеми с щитовидната жлеза.

3. Бяла коса преди 40
Бялата коса е естествено явление, което често зависи от генетиката. Но ако имате повече от 50% бяла коса през 30-те си години, и нямате подобни случаи в семейството, това може да е признак на диабет.

 

Напукани устни

В резултат на висока температура и вятър, могат да се появят пукнатини по устните. Въпреки това, пукнатините по устните често могат да бъдат признак за липса на цинк и витамин B. Също така, ако се появят напукани устни, това може да е признак на гъбичнаинфекция.

 

Бенките

Повечето бенки по тялото са безвредни и доброкачествени, но някои могат да бъдат доста опасни, особено тези, причинени в резултат на излагане на слънце.

 

Студени крака

Съдовите заболявания проявяват първите си признаци в краката, защото те са най-далеч от сърцето.

Синдром на Рейно е автоимунно заболяване, което предизвиква спазъм на кръвоносните съдове в някои части на тялото, като пръстите на ръцете и краката, носа и ушите, затова те стават студени и бледи.

 

Червени длани

Зачервените и горещи длани могат да бъдат признак на дерматит, екзема или алергична реакция към лекарства, метали, храни или напитки. Освен това, тази промяна може да бъде признак за затруднена функция на черния дроб и / или чернодробно заболяване.

 

Червени бузи

Въпреки че внезапните промени по лицето при жени между 30 и 55-годишна възраст могат да бъдат причинени от хормонални промени на температурата или горчиви храни, червените бузи, могат да бъдат свързани с розацея – хронично кожно заболяване, което засяга повече жените, и чиято причина все още е неизвестна ,

 

Промени в ноктите

Ноктите могат да разкрият много неща за здравословното състояние на тялото ви. Причините за тези промени могат да бъдат различни.

 

Загуба на веждите

Внезапната загуба на веждите може да е знак за проблеми с щитовидната жлеза, хипертиреоза – намалява работата на щитовидната жлеза. Също така, тези промени са последвани от загуба на коса.

Влез сега в най-бързо развиващата се здравна група в България.
Сподели своя опит!!! Присъедини всички свои приятели във "Фейсбук"
loading...