Опитайте приставката на Lekuvai.bg за Google Chrome. С нея получавате в реално време най-актуалните новини директно в браузъра.
  • Днес: вторник, септември 17, 2019

Диагнозите за които не може да вярвате на гинеколозите-Първата е Ерозия на шийката на матката

януари24/ 2019

Диагнозите на които не може да вярвате на гинеколозите-Първата е Ерозия на шийката на матката

Гинекологични заболявания – ужасен кошмар на всяка жена. Посещението на гинеколог винаги е свързано с тревожност и ако лекарят ви каже, че нещо не е наред, жената е готова да даде всичките пари на света, дори и само да се отърве от проблема.

Но трябва ли е да вярваме на всички диагнози на гинеколозите ?
Някои диагнози причиняват страх и ужас у жените, въпреки че в действителност те не носят никаква заплаха и някои от тях изобщо не съществуват. Ще ви разкаже за най-често срещаните фалшиви диагнози на гинеколозите.

Гинекологични заболявания

Ерозия на шийката на матката

Диагноза, която съществува само в интернет пространството. Лекарите по света са стигнали до извода, че промените в шийката на матката могат да бъдат в норма, поради специални физиологични условия. И ерозията може да бъде само симптом на други болести, но не диагноза сама по себе си.

Заедно с това лекари се опитват да диагностицират HPV (човешки папиломен вирус). След това на жената се дава скъпа терапия, която няма да даде никакви резултати, защото HPV не се лекува.

Хронично възпаление на яйчниците

Това е диагноза, от която самата аз страдах своевременно. Звучи страшно, нали? Така и на мен ми изглеждаше. Вярвах на лекаря, купих целия този безкраен списък с лекарства и болезнени антибиотици. Но само след като се оказа, че няма възпаление на яйчниците и че такава диагноза не се прави след един ултразвук.

Искам да кажа, не вярвам на такава диагноза, без да правя всички необходими изследвания. Много често лекарите го казват, когато пациентите се оплакват от болка в долната част на корема. Но това не е достатъчно, за да се диагностицира възпалението. Да, и то не може да бъде независимо заболяване, по-често това е признак на някаква друга болест, симптом. И трябва да го лекувате в съчетание с основната причина.

 

Уреаплазмоза

Друго митично творение, родено в света на гинекологията. Бактерии Ureaplasma parvum и Ureaplasma urealyticum са обикновено безвредни и не може да се отразят на менструалния цикъл, както и вече особено върху фертилитета и бременността разбира се. Уреаплазмата може да участва във възпалителни процеси, но по-често те засягат уретрата и пикочния мехур, причинявайки уретрит, цистит и други „радости на живота“.

Уреаплазмозата не съществува като отделно заболяване: откриването на уреаплазма все още не показва наличието на някаква болест. Това е част от нормалната микрофлора и особено настойчиви лекари без провеждането на допълнителни изследвания се опитват да лекуват Ureaplasma в тялото. Но защо?

Микоплазмоза

Факт е, че това е една твърде обща диагноза, тя не може да съществува. В края на краищата има два вида микоплазми, които са свързани с репродуктивната система: Mycoplasma genitalium и Mycoplasma hominis. Така че първата е инфекция, предавана сексуално. Това причинява неспецифични симптоми (болка по време на полов акт, необичайно течение и други) и изисква лечение.

Възможно е да се открие този тип микоплазма само след PCR тест . Други методи няма да покажат наличието , затова не трябва да се основавате на тях. А на лекарят, който без тестове казва, че имате микоплазмоза, също не трябва да му се вярва.

Втората микоплазма е абсолютно обикновен състав на микрофлората. При здрава жена с нормален имунитет, тя не предизвиква възпалителни процеси. Много рядко, бактерията води до възпалителни заболявания и най-често това се случва срещу отслабването на имунитета или сериозните заболявания.

Но откриването на този тип микоплазма в петна не показва наличие на болести. Ако няма неприятни симптоми, по-нататъшно изследване и още повече не е необходимо лечение.

Гарднерела

Gardnerella vaginalis е бактерия, която живее мирно в тялото и се намира в микрофлората на половината от жените в света. Репутацията на тази мирна бактерия е нарушена от друга болест – вагиноза. Този дисбаланс в микрофлората на вагината: броят на лактобацилите намалява и броят на другите бактерии се увеличава.

Причините за появата на това заболяване все още не са проучени, но Gardnerella със сигурност не е виновна за развитието на това заболяване. Така че правилната диагноза е по-скоро бактериална вагиноза, но лечението трябва да бъде насочено не само към гарднарела, а към цял комплекс от други бактерии. Така че тази диагноза не трябва да се вярва.

За съжаление, има много лекари, които се опитват просто да ви измамят, а не да поставят правилната диагноза . Колко такива лекари, които с обикновена млечница, могат да изплашат една жена до смърт. Ако лекарят ви постави една от тези съмнителни диагнози, най-добре е да отидете на друг специалист, за да получите друго мнение.
Знаете много добре, че е по-добре да предотвратите болестта, отколкото да я лекувате. Ето защо, трябва внимателно да се грижите за вашата интимна хигиена, за да се предпазите от различни инфекции и други неприятни рани .

Грижете се за себе си!

Били ли сте някога диагностицирани с една от тези диагнози? Кажете ни в коментарите.

Влез сега в най-бързо развиващата се здравна група в България.
Сподели своя опит!!! Присъедини всички свои приятели във "Фейсбук"
loading...