Опитайте приставката на Lekuvai.bg за Google Chrome. С нея получавате в реално време най-актуалните новини директно в браузъра.
  • Днес: вторник, септември 17, 2019

Открила, че има рак на 24 години: „Тези симптоми не бива да пренебрегвате“

февруари06/ 2019

Миналата година Хедър Кийтинг получила най-лошите новини в живота си – въпреки че е била само на 24 години, ѝ е бил диагностициран рак на шийката на матката . Преборва се и печели в борбата, но днес иска да предупреди всички момичета по целия свят, че годините не означават нищо и че някои симптоми не бива да пренебрегвате, без значение колко сте млади.

 

Това младо момиче от Ирландия се обърнало към гинеколог, защото започнало да кърви между цикъла и след секс. Въпреки това, тъй като била само на 24 години, а според ирландските разпоредби жената трябва да бъде по-възрастна от 25 години, за да получи безплатен ПАП тест, лекарят й казал да отиде следващата година, за да се тества.

 

 

Тя мислела, че е съвсем наред – и нито за миг не си е представяла, че толкова младо момиче може да има рак на шийката на матката . Но три месеца по-късно кървенето станало толкова лошо, че станала анемична и отново отишла на лекар. Съгласила се да плати тестовете и скоро я изпратили в онкологията.


Ако навреме е направила теста, лекарите биха забелязали изменените клетки на шийката на матката, преди да се превърнат в ракови. Но тъй като чакала три месеца, получила лошата диагноза – рак. 

„Това беше най-травмиращият опит в живота ми. Отидох на магнитен резонанс и, за щастие, беше установено, че ракът не се е разпространил, че всичко може да се реши с операция. Вече нямам рак! Но това е опит през което никой не трябва да минава „, пише Хедър на своя Facebook профил по повод Европейската седмица за превенция на рака на шийката на матката .

 

Тя подчертала на момичетата, които са по-млади от 25 години, веднага да се обърнат към лекар, ако имат някои от симптомите , които тя сама е имала: »Необичайно кървене » Силни или удължени менструация » Кървене разцвет между менструация » Кървене след секс » Кървене след менопауза Хедър се надява, че с това ще успее поне малко да се повиши информираността сред жените по целия свят. 

Влез сега в най-бързо развиващата се здравна група в България.
Сподели своя опит!!! Присъедини всички свои приятели във "Фейсбук"
loading...