Опитайте приставката на Lekuvai.bg за Google Chrome. С нея получавате в реално време най-актуалните новини директно в браузъра.
  • Днес: понеделник, септември 16, 2019

Китайската билка-Чай улонг прави чудеса за отслабването

февруари06/ 2019

Чаят улонг идва от Китай и притежава чудесни свойства в помощ на здравето. Пие се без подсладители, защото по този начин тялото усвоява голяма част от полезните вещества.

Китайците смятат, че улонг помага много за отслабване и поддържане на здравословно тегло.

Този чай се използва в китайската народна медицина заради доказаното му богато наличие на антиоксиданти, полифеноли, аминокиселини, флавоноиди, които вкупом имат чудесни предимства.

Ускорява метаболизма и увеличава разхода на енергия

Колкото повече калории изгаряме на ден, толкова по-бързо виждаме резултатите от диетата и упражненията. Така подобряваме шансовете си за намаляване на обиколката на талията. Улонг помага за отслабване, защото ускорява топенето на мазнините.

Помага при чернодробна стеатоза

Омазняването на черния дроб или стеатоза според медицинската терминология, е състояние, което за съжаление се наблюдава много често и то не само при затлъстели хора. Най-често се дължи на нарушена мастна обмяна, причиняваща поява на омазнени участъци от чернодробната тъкан, причинени от отлагане на триглицериди в нея. Това затруднява работата на този важен орган.

Консумацията на чай от улонг помага за намаляване нивата на триглицеридите, холестерола и подобрява липидния профил. За щастие стеатозата е обратим проблем, който може да се редуцира с помощта на подходяща диета и чай от тази прекрасна билка.

Стимулира абсорбирането на полезните мазнини

Чаят от улонг не само ускорява процеса на изгаряне на мазнините в тялото, но и подобрява усвояването на полезните и нужни мастни киселини. Това прави употребата им в клетките по-качествена. По време на експеримент японски учени откриват, че хората, които пият редовно чай от улонг имат ускорено отделяне на холестерол и триглицеридни клетки в изпражненията си за разлика от онези, които не пият тази напитка.

Това кара учените да смятат, че улонг има свойството да контролира липидите в организма и тяхното усвояване.

Намалява стреса и има противовъзпалително свойство

Полифенолите в чая от улонг имат антиоксидантно и противовъзпалително действие. При оксидативен стрес в организма, причинен от свободни радикали и високи нива на стресови хормони, вследствие на които възпаленията в тъканите нарастват, налице е затлъстяване.

Получава се порочен цикъл на трупане на излишна мастна тъкан, в някои случаи дори въпреки усилията за здравословно хранене.

Чаят от улонг успява да въведе ред в този хаос, да намали нивата на стрес в организма, да потисне възпаленията и да се пребори със свободните радикали. Намаляването на тези два сериозни фактора, свързани със затлъстяването, подобрява значително метаболизма.

Влез сега в най-бързо развиващата се здравна група в България.
Сподели своя опит!!! Присъедини всички свои приятели във "Фейсбук"
loading...