Опитайте приставката на Lekuvai.bg за Google Chrome. С нея получавате в реално време най-актуалните новини директно в браузъра.
  • Днес: сряда, май 22, 2019

Веднъж сложих- кожата ми стана гладка, на 2-рия път тъмните кръгове изчезнаха, а след месец и бръчките

февруари15/ 2019

Малко по- малко с годините и напрегнатият живот, който водим започва да се отразява върху лицето и да се появат малки отпечатъци под формата на бръчки .  Възможно е обаче да се спре процеса на стареене , както и да се премахнат много от видимите нежелани промени 

Моята приятелка Тамара работи като козметолог от дълги години в един салон за красота и именно тя ми предложи рецептата за с упер-ефективна маска , която ми помогна повече от веднъж. Сега приличам на свежа ученичка от гимназията и приятелите ми се чудят какво правя, а непознатите мислят,ч е съм сестра на дъщеря ми.

 

Тази маска в салоните за красота е много търсена, а процедурата е доста скъпа.

 Но лесно може да си я направите у дома, защото всички компоненти са простички и достъпни. Важно е да знаете само правилните пропорции!

маска с желатин

Глицеринова домашна маска

Днес изданието ни ще ви каже как да направите  домашно приготвена маска с желатин и глицерин  . Между другото, освен факта, че с помощта на този инструмент ми изчезнаха бръчките,  успях да се отърва от втората ми брадичка!

 

ЩЕ ВИ ТРЯБВА

1 ч. Л. желатин
3 супени лъжици мед
100 ml глицерол
3 g ацетилсалицилова киселина (аспирин)
100 ml минерална вода 
3-5 мл масло от лавандула

маска с желатин

ПОДГОТОВКА

В удобен контейнер изсипете желатинът  и го залейте с минерална вода със стайна температура. Оставете да надуе за половин час.

Едно хапче от аспирин начукайте, за да го направите на прах

маска с желатин

Подутият желатин и всички останали компоненти се преместват в стъклен съд, поставят се в гореща вода и се разбърква масата с дървена пръчка, докато сместа стане хомогенна. Отстранява се от гореща вода и се охлажда при непрекъснато разбъркване. Можете да се разбиете, за да получите пухкава маса.

Полученият състав е достатъчен за поне три седмици. Маската се съхранява добре в хладилника (на вратата).

маска с желатин

Преди да използвате необходимото количество от сместа, затоплете в ръцете си или на водна баня. Нанесете вечер за 1,5–2 часа преди сън върху почистено лице и гушата ви (и в същото време на ръцете).

маска с желатин

Има два варианта: можете да задържите маската на лицето си за 20 минути, след това да изплакнете с минерална вода и да нанесете НЕ нощен крем върху лицето си, а лек хидратиращ крем-гел, така че кожата да не се стяга.

Но не можете да не измиете маската, а просто да премахнете остатъците от салфетка и да отидете направо да заспите.

Нанесяйте маската два пъти седмично. Но за най-добър ефект можете да го правите всяка вечер в продължение на 5 дни.

маска с желатин

Желатинът спомага за подобряване на метаболизма на протеините и аминокиселините в слоевете на кожата, видимо ги затяга, избелва и има благоприятен ефект върху състоянието й като цяло. В същото време, глицеринът, медът и ацетилсалицилова киселина перфектно допълват положителните свойства на желатина.

 

Е, и лавандуловото масло в тази маска ще ви помогне да успокоите ума и тялото за незабавна релаксация. Освен това, концентрираната миризма на лавандула ще ви спаси от безсъние!

Всички опитни и начинаещи домакини знаят, че желатинът е незаменим. Въпреки това, този достъпен продукт е незаменим не само в готвенето, но и в медицината и козметологията, както например е в тази маска .

 

Влез сега в най-бързо развиващата се здравна група в България.
Сподели своя опит!!! Присъедини всички свои приятели във "Фейсбук"
loading...