Опитайте приставката на Lekuvai.bg за Google Chrome. С нея получавате в реално време най-актуалните новини директно в браузъра.
  • Днес: сряда, май 22, 2019

Проф. Донка Байкова изнесе информация за нещата, с които пълнят сиренето и кашкавала и колко

февруари16/ 2019

Растителните мазнини в сиренето винаги са частично хидрогенирани. При преработката им се образуват до 30% трансмастни киселини, които са вредни“. Това коментира проф.

Донка Байкова в ефира на Нова телевизия по повод статистика, според която всяка трета бучка сирене в магазина съдържа растителни мазнини.

  В същото време тя изтъкна, че ако растителните мазнини в един продукт са натурални, то те не са вредни.

Това са слънчогледово и рапично масло, зехтин например.  Бялото саламурено сирене е национална гордост, имаме хубави стандарти за него, за кашкавал и кисело мляко.  И това е интересно: Д-р Дарина Ангелова: Химията в храната причинява алкохолизъм!

Влагат се по-евтини суровини, за да бъде по-евтин продукта и по-купуваем. Тук не се влагат натурални мазнини, защото са течни. За съжаление те не са свойствени за нашия организъм, той няма как да ги метаболизира и остават за дълго време кумулирани в нашия организъм и да се вместват и наместват в мембраната на нашите клетки. Оттам нататък започват нашите проблеми. Ето какво още каза доц. Байкова:

Влез сега в най-бързо развиващата се здравна група в България.
Сподели своя опит!!! Присъедини всички свои приятели във "Фейсбук"
loading...