Опитайте приставката на Lekuvai.bg за Google Chrome. С нея получавате в реално време най-актуалните новини директно в браузъра.
  • Днес: вторник, септември 17, 2019

Шокиращо! Нова полово предавана инфекция се разпространява като луда! Ето за какво да внимавате!

февруари27/ 2019

Полово предаваните инфекции (ППИ) са инфекции, които се разпространяват главно по време на сексуален контакт. Има повече от 30 различни сексуално трансмисивни бактерии, вируси и паразити.

Най-честите състояния са причина за гонорея, хламидиална инфекция, сифилис, трихомониаза, кандроиди, генитален херпес, генитални брадавици, вирус на човешката имунна недостатъчност (ХИВ) и инфекция с хепатит В.

Mикоплазмата е ново допълнение към списъка, защото в наши дни е станала често срещана.

Това е автоимунно заболяване, което засяга мускулите в тялото ви. Микоплазмата е често срещано полово предавано заболяване, но не е достатъчно проучено. Това се дължи на микроорганизми, които имат характеристиките на бактерия, възникващи в уретрата и репродуктивната система. Всъщност се отнася до група бактерии, които включват повече от 70 различни вида, но само някои от тях, които се намират в човешкото тяло, за които е установено, че причиняват заболявания и инфекции при хората.

 Микоплазмата предизвиква заболяване на половите органи, наричано микоплазмоза. Микоплазмозата се причинява само от 4 от всичките 70 вида от този микроорганизъм.

Коварството на заболяването е, че не предизвиква оплаквания. При спад на имунната система, обаче микоплазмата се активира. Това може да се случи много след заразяването, след стресов период, простудяване, при боледуване.

Симптомите са парене и сърбеж по половите органи, като по-силно се усещат при уриниране и по време на полов контакт. Възможно е оплакванията да се появят няколко минути след полов акт. Не е изключено да има болка в областта на гениталиите.

Възможно е отделянето на секрет от половите органи. Повишената температура и честите простудни заболявания са вследствие на заболяването при спаднал имунитет.

Инфекцията може да доведе до болка в долната част на корема. В тежки случаи възпалителното заболяване може да доведе до безплодие при мъжете и жените.

Тази инфекция е особено опасна при бременност.

В случай, че имате съмнения незабавно посетете личния си лекар.

Влез сега в най-бързо развиващата се здравна група в България.
Сподели своя опит!!! Присъедини всички свои приятели във "Фейсбук"
loading...