Опитайте приставката на Lekuvai.bg за Google Chrome. С нея получавате в реално време най-актуалните новини директно в браузъра.
  • Днес: сряда, май 22, 2019

Потресаващи изводи-Храната, която дори бактериите не ядат

март12/ 2019

Потресаващи изводи-Храната, която дори бактериите не ядат

Ето една страшна история, разказана от практикуващия лекар-уролог Михаил Светов, на първия форум на лекари, практикуващи суровоядство и вегетарианство:

Храната е фундаментално с химически произход – синтетична, неестествена. Продуктите започнаха да добавят огромно количество различни химически компоненти – консерванти, багрила, аромати, вкусове. 

Тяхната основна функция, в допълнение към подобряване на вкуса, е унищожаването на бактериите, така че продуктът се съхранява по-дълго.

Тези вещества са написани на опаковката, позволено е да се използват, но интересно е, че никое от тях не е преминало теста, за да се види колко е съвместимо с други вещества, казва Михаил Светов.

 Те се проверяват по следния начин: взема се един идеален човек, дава му се малка доза добавка, виждат, че всичко е наред с него, което означава, че след тази добавка можете да се яде от всички. Никой не се е опитвал, например да яде две или три от тези вещества едновременно. И е ясно, че хората ги ядат много повече в комбинация.

Страшен е случаят във Великобритания, където тийнейджър на възраст 15 години умира от „естествена“ смърт. При аутопсията състоянието на тъканите и органите се оценява от патолозите на около 80 години. От детството, детето яде в системата за бързо хранене, родителите не виждат нищо лошо в това.

На опашката на касата в магазина, виждам как в количките има само няколко продукта, по мое мнение, които могат да бъдат изядени. Останалите …

Хляб и питки, които не застояват и не мухлясват задълго време, бисквити, вафли, в които има малко има нещо естествено, защото имат срок на годност 6 месеца, вносни домати, които стоят като пласмасови; мляко в тетрапак, което може да се съхранява в продължение на месеци без хладилник, сметана и кисели млека, така наречените „сокове“ в кутии, замразени котлети, полуфабрикати, пици и палачинки; консервирани храни, сладолед, майонеза и др.

Веднъж си купих една малка бурканче с ягодово сладко, което ядох направо от буркана. После го сложих в шкафа и забравих за него. След три седмици конфитюрът се оказа напълно годен за консумация, абсолютно същия, както съм гоотворил. 

Хора, пазете се! Мислете за себе си и за децата си. Съгласен съм, има няколко алтернативи, но те все още съществуват.

Откъде тогава да пазаруваме? От различни места …

Нещо от пазарите, селскостопански продукти чрез интернет (млечни продукти, зеленчуци, понякога хляб), баби на метрото (зелени, зеленчуци), хляб от пекарни.

Влез сега в най-бързо развиващата се здравна група в България.
Сподели своя опит!!! Присъедини всички свои приятели във "Фейсбук"
loading...