Опитайте приставката на Lekuvai.bg за Google Chrome. С нея получавате в реално време най-актуалните новини директно в браузъра.
  • Днес: вторник, октомври 22, 2019

Хиляди животи са спасени благодарение на тази комбинация от сода и лимон

март14/ 2019

Комбинацията между сода бикарбонат и сок от лимон изобилства на хранителни вещества, минерали и микроелементи, които защитават тяло ни от разни болести. Това са продукти, които само биха ни помогнали в грижата да сме здрави и да укрепим имунната система.

Содата с лимон помага за очистването на организма, борбата с микробите и отличната профилактика срещу рак.

Един от основните почитатели на содата е професор Иван Павлович Неумювакин, чието изследване в областта на алтернативната медицина е помогнало на хиляди хора да победят сериозни заболявания.


“Човек трябва да живее в хармония с природата и умело да използва това, което тя му дава”, убеден е професорът.
Нека да видим с колко ползи е пълна сместа от сода и лимон и как да приложим правилно това средство.

Полезни свойства

Почиства тялото от токсини и отлагания

Содата и лимоновият сок са отлично решение за тези, които искат да се грижат за здравето си. Затова чаша вода с парче лимон и сода сутрин е в състояние да активизира и укрепи имунната система. Антиоксидантите, на които тази напитка е богата, я правят отлично средство за очистване. Тази смес е надежден спътник в борбата срещу излишните килограми.

 

Нормализира киселинно-алкалния баланс

Пиенето на лимон и сода е в състояние да поддържа киселинно-алкалния баланс на организма при нормални условия. Дисбалансът в организма причинява много остри и хронични заболявания. Киселинната среда е благоприятна за развитието на всички видове инфекции, затова е изключително полезно да алкализирате тялото си поне от време на време.

 

Подобрява храносмилателния процес

Комбинацията от сода и лимон перфектно бори повишената киселинност в стомаха, помага ви да се отървете от киселините и прекомерното натрупване на чревни газове. Лимонената киселина може да разтваря камъните в бъбреците, да окаже благоприятен ефект върху здравето на черния дроб, както и да пребори диспептичните симптоми.

 

Регулира холестерола в кръвта

Друга полезна характеристика на чудесната смес е способността да регулира нивото на “лошия” холестерол в кръвта. Чаша вода със сода и лимон ще спаси сърдечно-съдовата система от сериозни заболявания, ще бъде отлична превенция срещу хипертония и атеросклероза.

 

Приготвяне и консумация

Приготвянето на този полезен инструмент е много просто! Вземете чиста питейна вода при стайна температура, не твърде гореща и не много студена. В чаша вода добавете 1 чаена лъжичка сода и сока от половин лимон. Средството е готово! Пийте тази напитка сутрин преди закуска.

По-добре е да приготвяте прясна смес всяка сутрин, защото по време на дългосрочното съхранение тя ще загуби лечебните си свойства. След 2 седмици терапия, трябва да предприемете почивка и да повторите лечението след още 2 седмици.

Влез сега в най-бързо развиващата се здравна група в България.
Сподели своя опит!!! Присъедини всички свои приятели във "Фейсбук"
loading...