Опитайте приставката на Lekuvai.bg за Google Chrome. С нея получавате в реално време най-актуалните новини директно в браузъра.
  • Днес: сряда, май 22, 2019

Билката на Румяна Жечева, която спасява майка ѝ от коварна болест

март14/ 2019

Румяна Жечева е вече от 20 години пенсионер и често се интересува от народна медицина и възможностите на билките и растенията в България.

Тя се убеждава в силата на болките и природните средства, след като животът я изправя пред изпитания, с които конвенционалните лекарства не могат да се справят.

Преди повече от 15 години майка й се разболява от дизентерия. Жената изпитва цяла седмица силни болки в корема, появяват се и всички признаци съпътстващи това заболяване симптоми.

Страданията изсмукват от нея всичките й жизнени сили.

По това време тя живее сама в Провадия. Изплашена за нейното състояние, дъщеря й Румяна пристига там за няколко дни. Тя дава редица лекарства на майка си, но никое от тях не оказва благоприятен ефект върху състоянието й.

Един ден възрастна съседка, виждайки я на двора дълбоко умислена и притеснена, й дава някаква билка и съвет как да я прилага: „1 чаена лъжица от изсушената билка се слага в 500 мл вода, оставя се да ври за около 10 минути и след като се поохлади се прецежда в чаена чаша. Цялото количество се изпива наведнъж. За по-сигурно може да се изпият и 2-3 чаши“.

Но дори само една чаша от вълшебната отвара се оказва напълно достатъчна, за да вдигне болната на крака още на следващия ден.

Заитригувани от мистерията какво е това вълшебно биле, Румяна и съпругът й отиват с един стрък при известен билкар, който разпознава лековитото растение като обикновена блатия. Днес дворът на семейство Желеви е пълен с насаждения от билката.

Това не е единствената болест, която Румяна атакува и преборва с помощта на даровете от природата. Един ден мъжът й, който работи като корабен механик, се прибира вкъщи с много странна екзема.

Цялото му тяло е покрито с големи червени петна. Силно притеснена за него и от това да не зарази малкото им дете, тя се обръща за помощ към местна народна лечителка. По нейна заръка прилагат още същата вечер една рецепта, която действала пречистващо на организма. И само след няколко часа странните петна изчезват.

Процедурата никак не е сложна. Взимат се около половин килограм ситни картофчета. Измиват се и се сваряват в малко вода. Докато са топли, се пасират заедно с водата, в която са врели. Още гореща, сместа се изсипва върху предварително приготвен колан или пояс.

Най-отгоре на ренде се настъргва обилно пчелен восък и веднага се завързва около корема, в областта на червата (малко под пъпа). Отгоре може да се увие допълнително с хавлия или тънко одеялце, за да се запази по-дълго топлината. Около 2-3 часа са достатъчни компресът да подейства.

Влез сега в най-бързо развиващата се здравна група в България.
Сподели своя опит!!! Присъедини всички свои приятели във "Фейсбук"
loading...