Опитайте приставката на Lekuvai.bg за Google Chrome. С нея получавате в реално време най-актуалните новини директно в браузъра.
  • Днес: понеделник, юли 22, 2019

90% от здравото население страда от шийна остеохондроза-Спрете този порочен кръг!

март24/ 2019

Малко хора ще повярват в факта, че шийната остеохондроза може да бъде много по-опасна от рака. Но все пак е! Многобройни пациенти на рехабилитационния лекар Александър Шишонин твърдят, че е по-добре да обърнат шията си правилно, отколкото цял живот да страдат от високо кръвно налягане и да се страхуват от внезапна поява на инфаркт или инсулт.

Упражнения за шийна остеохондроза

Шинонин е убеден, че цервикална остеохондрозата е причина за първопричина хипертония, и само 5% от случаите на заболяване е следствие на надбъбречната тумори на щитовидната жлеза и бъбречна патология. Лекарят доказва тясната връзка между остеохондрозата и високото кръвно налягане …

Факт е, че с възрастта шийните прешлени имат способността да преместват и затягат съдовете, които подхранват мозъка.

 Вследствие на това, последният получава изключително малко кислород и заповядва на сърцето да изпомпва кръв с по-висока честота.

Ако човек има слабо сърце, мозъкът поема контрола върху кръвоносните съдове и капилярите, като ги нарежда да се „съгласят“, че има урина. В случай, че капилярите са отслабени, мозъкът натоварва бъбреците, като им забранява да отстраняват водата от тялото. Всичко е, за да поддържате натиска вътре в системата.

 

В резултат на това преструктуриране, кръвната композиция се променя и количеството захар се увеличава, защото мозъкът се нуждае от по-голямо хранене! И когато резервите свършат, идва удар. Но такива последствия могат да бъдат избегнати, ако артерията се отстранява във времето от шийните прешлени.

Причината за захващане на кръвоносните съдове, странно, често става нервен шок. Има спазъм на мускулите на цервикалната и гръдната част. Поради това се нарушава кръвообращението и гръбначните дискове – прешлените стават нестабилни и компресират кръвоносните съдове.

Често основният виновник на всички неприятности е първият прешлен – атланта. Той е този, който има максималното натоварване. За да помогне на пациентите си да се отърват от остеохондрозата, д-р Шишонин разработи техника за специални упражнения, наречени „цервикална церебрална терапия“.

Ако е необходимо, тя трябва да бъде допълнена със специална диета или обучение с помощта на рехабилитационни средства. Упражненията могат да се извършват у дома, но ако за един месец няма значително облекчение, струва си да потърсите помощ от лекар. 

Video Playback Not Supported

Влез сега в най-бързо развиващата се здравна група в България.
Сподели своя опит!!! Присъедини всички свои приятели във "Фейсбук"
loading...