Опитайте приставката на Lekuvai.bg за Google Chrome. С нея получавате в реално време най-актуалните новини директно в браузъра.
  • Днес: вторник, юни 18, 2019

Ние го кършим под път и над път, а той е истинско чудотворно изцеление на много болести

март25/ 2019

 Пролетта ни радва с цъфтящи и красиви люляци навсякъде. Тези храсти се отглеждат в продължение на 500 години, интересно е, че днес има повече от 2000 вида люляци. 

Още през май можете да се полюбувате на буйните храсти. И ако искате да експериментирате, можете да се насладите не само на опияняващ аромат на люляк, но и да приготвите необичаен десерт, сироп, желе и дори тинктура от лилавите цветя.

 Цъфтящата люляк ще бъде добър помощник в лечението на много болести като мигрена, простуда, ревматизъм, невроза.

Как се прави сироп от люляк

Люляковият сироп може да се излее на палачинки за закуска или да го изпиете при простуда, защото люлякът има противовъзпалителни свойства. Редакторите ни днес ще ви дадат елементарна рецепта за люляков сироп

СЪСТАВКИ

300 грама люляк
500 ml вода
500 g захар
2 g лимонена киселина

 

ПОДГОТОВКА

Отделете цветята от клоните и изплакнете обилно. Цветята е най -добре да изберете по-големи и по- лилави.

На средна топлина се кипва филтрирана вода с лилави цветя в продължение на 15 минути.

Покрийте флоралната вода с капака и оставете да преседи през нощта. Отнема средно 10 часа, за да може водата да се насити с цветен аромат и вкус.

Прецежда се  инфузията и се добавя лимонена киселина със захар. Лимонена киселина не само ще даде кисел сироп, но и ще запази златния му цвят, без него сиропът ще се окаже твърде тъмен.

Пригответе сиропа на слаб огън 45-60 минути. Разбърквайте от време на време. Охлажда се и се изсипва в стъклени съдове.

Сиропът от люляк може да се използва за диабет, той също има ефект на противогрипно средство при простудни заболявания, а също така е полезен за бъбречни заболявания – добра причина да се запасите с люляци тази пролет.

Ако страдате от мигрена, тогава лилавото цветно масло ще ви помогне да се справите с нея. Няколко прости съставки с люляк в главната роля са способни да създадат чудотворно изцеление при много болести.

Влез сега в най-бързо развиващата се здравна група в България.
Сподели своя опит!!! Присъедини всички свои приятели във "Фейсбук"
loading...