Опитайте приставката на Lekuvai.bg за Google Chrome. С нея получавате в реално време най-актуалните новини директно в браузъра.
  • Днес: понеделник, юли 22, 2019

Най- доброто и лесно упражнение за здрав гръб и красива стойка! Ходете с грация и осанка на богиня (снимка)

април04/ 2019

В детството поне един от родителите ви е казвал от време на време: Изправи гърба, за да имаш красива стойка!

И е имало защо! С течение на годините човек започва да се прегърбва. Така се появяват и първите болки в гърба, причинени не толкоз от някакво конкретно заболяване, колкото от умора.

Човек престава да има красива стойка.

Деформирането на гръбнака е болезнено и не много красиво следствие от неправилната стойка.

И всичко това само тъй като ние сме достатъчно уморени или мързеливи, за да поддържаме стойката си в изправено положение. Мускулите на гърба трябва да се тренират редовно, за да се намали тежестта и да можем спокойно да се разхождаме всеки ден.

 

Поради това е необходимо да правите упражнението на индийските йоги с цел укрепване на мускулите на гърба.

За да го изпълните е необходимо да легнете на земята, по корем, с лице към пода. След това повдигнете горната част на тялото, по-високо, колкото можете. Може да сложите ръцете си до бедрата, но без да ги местите. Останете в тази позиция, която активира най-голям брой мускули, докато започнете да усещате напрежение. Повторете 10 пъти.

Колкото по-често правите това упражнение, толкоз по-бързо ще забравите за болката в гърба и шията. Ще постигнете права позиция на тялото и ще се почувствате по-красиви и по-здрави.

Деформираният гръбнак оказва ефект върху работата на всеки орган в тялото. Това създава натиск върху гърдите, белите дробове, черния дроб и стомаха. Ако държите гърба си в права позиция ще бъдете по-здрави, по-красиви и ще имате повече самочувствие.

Допълнителна мотивация за жени: когато гърба ви е в права позиция на гърдите ви да изглеждат по-големи.

Влез сега в най-бързо развиващата се здравна група в България.
Сподели своя опит!!! Присъедини всички свои приятели във "Фейсбук"
loading...