Опитайте приставката на Lekuvai.bg за Google Chrome. С нея получавате в реално време най-актуалните новини директно в браузъра.
  • Днес: вторник, юни 18, 2019

Нова техника за боядисване на яйца взриви интернет- всеки иска такава красота на масата си (снимки)

април17/ 2019

Скоро идва Великден, цялото семейство най-накрая ще бъде заедно и ще бъде възможно да си почива и наслаждава на светлия празник у дома. Този празник внушава радост в сърцата. Боядисването на великденски яйца събира всички роднини и се превръща в специално семейно събитие.

боядисване на яйца

Боядисване на великденски яйца

Колкото по-оригинални начини за боядисване и декориране на яйца знаете, толкова по-интересно и приятно е да споделяте малки трикове с децата.

 За тях всеки нов начин на рисуване на великденски яйца е истинско откритие. Редакцията  ни е разделена на два необичайни начина, които ще изненадат не само децата, но и вас

боядисване на яйца

Боядисване на яйца с хранителни бои

Можете да потопите яйцата в хранителната боя и да се насладите на едноцветните великденски яйца с различни цветове. И можете да ги рисувате по-интересно без много усилия. 

ЩЕ ВИ ТРЯБВА

10 бели салфетки
5-10 варени яйца
цветни хранителни цветове
6 супени лъжици оцет
6 памучни тампона
гумени ръкавици

Първо поставете ръкавици, за да не се оцветят ръцете ви с боя. Боите се разтварят в различни съдове. Може да бъдат или суха хранителна боя или течна. Във всяка боя добавете 1 супена лъжица оцет, той ще определи цвета.

боядисване на яйца

Увийте варените яйца в салфетки.

И тук започва най-интересното: редуват се различните цветове на салфетка, създавайки хаотични многоцветни комбинации
Свалете салфетката и се насладете

Боядисване на яйца с люспи от лук 

Вторият метод е не по-малко интересен. Боядисването на яйца с лук е дългогодишна традиция. Но можете да постигнете оригиналния модел на великденските яйца, като добавите малко зелени неща към обвивката. Ще бъдете изненадани, но този метод е един от най-оригиналните и резултатът си струва 

ЩЕ ВИ ТРЯБВА

гумени ръкавици
стара тенджера
1 бутилка зелена боя
лук
тензух
5–10 сурови яйца

Потопете суровите яйца във вода и ги оваляйте в луковите обелки.

Внимателно увийте яйцата в марля и завържете възела с конец, така че цялата структура да държи купчината. Направете същото и с останалите яйца, просто внимавайте да не счупите суровите яйца.

Поставете яйцата в тенджера и добавете вода. Вземете стара тенджера, защото от зелената боя ще бъде трудно да я измиете.

Добавете 5 мл зелен материал към тенджерата и варте за 15 минути. Разстелете яйцата и ги изплакнете с течаща вода.

 Традициите са добри, но никой все още не е пренебрегнал и доброто творчеството. Подборът от интересни начини за украса на яйца за Великден ще ви помогне да създадете необичайна приказна атмосфера у дома.

Споделете с приятелите си в социалните мрежи идеите за боядисване на великденски яйца. Разкажете ни в коментарите кой начин ви харесва най-много.

Влез сега в най-бързо развиващата се здравна група в България.
Сподели своя опит!!! Присъедини всички свои приятели във "Фейсбук"
loading...