Опитайте приставката на Lekuvai.bg за Google Chrome. С нея получавате в реално време най-актуалните новини директно в браузъра.
  • Днес: понеделник, юли 22, 2019

Хормонът, който ни държи млади: Истинско забавяне на старостта!

април20/ 2019

Запазване на младостта и красотата,  предотвратяване на стареенето на кожата  и организма като цяло – не е ли мечтата на всяка жена? За съжаление, времето не спира. Ние не сме в състояние да предотвратим нежеланият процес на стареене, но можем да го забавим малко.

 

Тайната се крие в хормона мелатонин, който присъства във всеки един от нас. С течение на годините, поради лоши навици и разрушителни ефекти върху тялото, количеството му намалява, което води до стареене.

Учените твърдят, че мелатонинът е в състояние да даде на хората удължаване  на живота с 10-15 години.

тайната на младостта

Мелатонинът – регулатор на човешките циркадианните ритми, основният хормон на епифизната жлеза . Всички хора активно възстановяват мелатонина през нощтаза времето от 23 до 3 часа сутринта.

 

Процесът на стареене започва след 25 години, придружен от появата на много заболявания. Причината за това – липсата на мелатонин, който започва да се проявява от тази възраст. Ето защо сънят става лек и заспиването винаги е трудно в напреднала възраст. Въпреки това, производството на този хормон може да се регулира!

Тайната на младостта

КАК ДА СЕ ПОДОБРИ ПРОИЗВОДСТВОТО НА МЕЛАТОНИН

Красивата актриса и несравнима по красота София Лорен не се уморява да повтаря, че  основната тайна на красотата  се крие в здравословния сън: когато си ляга най-късно до 21:00, се събужда в 6 часа. 
тайната на младостта и дълголетието
Нейният съвет е научно обоснован: Мелатониновите нива започват да се покачват от 21:00, достигайки своя връх в 2:00 часа сутринта и падат до 9 ч.
 

Казано по-просто, колкото по-скоро си лягате, толкова по-красиви и по-млади сте, като в дълбока фаза на съня, за сметка на мелатонина се възстановяват всички ресурси на организма на клетъчно ниво!
древната тайна извора на младостта

Яжте храни с високо съдържание на мелатонин. Тези продукти включват: мляко, морски дарове, пиле, риба, черен дроб, яйца, извара, овесени ядки, печени картофи, зеленчуци, фъстъци, бадеми, тиквени семки, фурми и банани.
тайни на младостта след 30

Вечерта се опитвайте да избегнете конфронтация. Нервната система трябва да е в спокойно състояние. Не забравяйте, стресът потиска производството на този хормон.
тайна на младостта за 5 минути

Да не се пие преди лягане силен черен чай или кафе. Те предотвратяват производството на  мелатонин. Същиятт ефект имат някои лекарства. Ето защо, внимателно прочетете инструкциите за лекарствата, особено ако страдате от безсъние!

Най-добрият вариант за приготвяне на напитката ще бъде чаша кисело мляко с мед, или успокояващ билков чай.
тайни на младостта след 40

Не забравяйте за хигиената на съня. Добре проветриво място. Светлината от екрана на телевизора, компютъра, телефона вечер блокират производството на хормона на съня и дългия живот.
тайни на младостта в 50 години

Мелатонинът може да се използва като лекарство-произвежда се синтетично под формата на таблетки и капсули. Въпреки това, избор на необходимата доза може да се направи само с Вашия лекар.
хормон мелатонин продукти

Мелатонинът се увеличава в пъти след един час спортни дейности. Редовни и умерени упражнения – това е, което ви трябва!
сън хормон мелатонин и човешката психика

Опитайте се да избягвате употребата на алкохол, мазни храни!
сън хормон мелатонин и дълъг живот

 

Наличието на хормона в тялото в желаното количество допринася за:  забавяне на процеса на стареене  , укрепване на имунната система, регулиране на кръвното налягане .

Позволява да се мобилизират ресурсите на защитните сили на организма и да се предотврати развитието на хронични заболявания (включително рак)!

Както можете да видите, мелатонинът е истински еликсир на здравето и младостта, и естествено!

За производството на мелатонин не струва разноцветни хапчета за преглъщане. Достатъчно е да се придържат към прости правила , които ще помогнат на организма да получите този хормон.

 

Споделете с приятелите си тази важна информация, може би ще ги вдъхновите към промените в начина на деня и диетата.

Влез сега в най-бързо развиващата се здравна група в България.
Сподели своя опит!!! Присъедини всички свои приятели във "Фейсбук"
loading...