Опитайте приставката на Lekuvai.bg за Google Chrome. С нея получавате в реално време най-актуалните новини директно в браузъра.
  • Днес: сряда, август 21, 2019

Всеки ден пия лимонова вода с хималайска морска сол! Като разберете защо, още тази вечер ще си направите!

април20/ 2019

Лимоните са с високо съдържание на витамин С (добър за имунната система), помагат за балансиране на рН на организма, естествено антибактериално „лекарство“ са „, подпомагат разтварянето на пикочната киселина (което намалява възпалението в ставите!), естествен източник на лимонена киселина са, калий, фосфор и магнезий и насърчават производството на жлъчка (за по-добро храносмилане!)

Хималайската сол има толкова много предимства:

Усвояване на храните: правилното минерално равновесие в храната и водата (от сол / следи от минерали) помага на тялото по-добре да усвоява храната и водата.
Клетъчно изчистване – Отрицателно заредените йони в истинската сол и следите от минералната концентрация позволяват да нахлуят в клетките и да се извлекат токсини от тях.
Сърдечно здраве – Отрицателните йони в истинската сол спомагат за стабилизирането на неравномерния сърдечен ритъм и подпомагат електрохимичните реакции в организма.
PH баланс – алкализиращите ефекти на истинската сол помагат за балансиране на pH на организма.


Кръвна захар – Правилното минерално равновесие от истинска сол помага да се увеличи инсулиновата чувствителност и дори се оказва полезно при пациенти с диабет.
Алергии – Някои доказателства показват, че истинската сол, разтворена в топла вода, е ефективен естествен антихистамин.
Подобрен сън – Балансирането на следите от минерали в тялото подпомага хормоналните процеси и може да подобри качеството на съня и продължителността.
Репродуктивно здраве – Подкрепяйки естествената хормонална функция, истинската сол също подпомага естествената плодовитост и може да подобри репродуктивното здраве при мъжете и жените.
Целулит – Има някои доказателства, че целулитът се намалява чрез подходящ прием на добра сол.
Клетъчна комуникация – нейната концентрация на рН и йони спомага за подобряване на химичната комуникация между клетките.
Мускулни спазми / напрежение – Следите от минерали и рН в истинската сол спомагат за облекчаване на мускулните крампи (магнезият също е важен тук). Това е една от причините, поради която често виждате спортистите да се накисват в солена вода / солена баня.
Костно здраве – над 1/4 от телесната сол се намира в костите.

Когато натрупването на натрий и следи от минерали не е достатъчно високо в тялото, то може да извади солта от костите, за да запази функционирането на останалата част от тялото. Това може да бъде огромен фактор при остеопорозата. (Магнезият е важен и тук)
Здравето на надбъбречните жлези и щитовидната жлеза – рН и следи от минерали в солта са изключително важни за правилната функция на надбъбречната жлеза и щитовидната жлеза. Ако страдате от проблеми с някоя от тези жлези, увеличаването на консумацията на сол може значително да спомогне за подобряване на симптомите.
Нервна функция – Електрическите свойства в истинската сол спомагат за поддържането на подходяща нервна функция и комуникация в тялото.
Съдържание на вода в тялото – Точно както IV трябва да бъде в правилната концентрация на електролита, която да се абсорбира, минералът в истинска сол помага на организма естествено да регулира количеството вода и следи от минерали, от които се нуждае.
Сексуално здраве – Същите свойства на солта, поддържащи хормоните, подкрепят за здравословно либидо и сексуална функция
Здравословното храносмилане – Когато се консумира с вода, истинската сол може да помогне за оптимизиране на околната среда в храносмилателната система и увеличаване на стомашната киселинност. Това го прави полезно при работа с храносмилателни разстройства, киселини и други храносмилателни проблеми.
Екзема и псориазис – Същите полезни свойства в истинската сол я правят полезни както вътрешно, така и външно за кожни заболявания като екзема и псориазис.

Съставки:

1 стъклен буркан (с пластмасов капак)
1-2 чаши кристали от морска сол от Хималаите
Филтрирана вода

Инструкции:

Напълнете буркана 1/4 пълна с кристали от сол.
Изсипете филтрирана вода в буркана, оставяйки около 1-2 см в горната част.
Покрийте разтвора в буркана с пластмасов капак.
Разклатете и го оставете да преседи за една нощ или до 24 часа. Няма нужда да се съхранява в хладилника … (тъй като е фунгициден и антибактериален).
След изтеклото време проверете дали всички солени кристали са разтворени. Ако всички са разтворени, добавете още морска сол.
Когато солта вече не се разтваря, водната вода е готова за пиене.
За да пиете, изсипете топла филтрирана вода в чаша. Добавете 1 чаена лъжичка солена вода към филтрираната вода.
Стиснете вътре сок от половин лимон.
Насладете се!

Влез сега в най-бързо развиващата се здравна група в България.
Сподели своя опит!!! Присъедини всички свои приятели във "Фейсбук"
loading...