Опитайте приставката на Lekuvai.bg за Google Chrome. С нея получавате в реално време най-актуалните новини директно в браузъра.
  • Днес: вторник, септември 17, 2019

Това растение лекува диабет, артрит, подобрява кръвообръщението и намалява стреса! Набавете си го още днес

април20/ 2019

Съществува лечебно растение , което лекува два типа диабет, артрит, подобрява кръвообръщението и ни избавя от стреса!

Дафиновият лист е едно от най-мощните естествени средства, което помага при множество заболявания. Въпреки че доста хора не са наясно с ползите от него, това мощно растение би могло да подобри вашето здраве в много аспекти.

Хората, като правило, ползват дафинови листа като подправка, но те могат да се прилагат и за други, различни цели.

Продължете да четете, за да видите как да използвате дафинови листа за подобряване на общото си здравословно състояние.

 

Ползи за здравето от дафиновите листа

Дафиновият лист е богат на антиоксиданти, които биха могли да подобрят здравето ни – добавяйки ги към към храната си, ние лесно можем да укрепим имунната си система и да предотвратим много заболявания.
Антиоксидантите имат способността да се борят със свободните радикали в организма и да ускоряват процеса на изцеление и възстановяване.

Листата са богати на витамин А, който може да подобри когнитивната функция и да защити кожата и лигавиците.

Най-добрият начин да се възползвате от невероятните качества на листата – това е да се приготви чай от тях, който също така ще ви помогне да отслабнете и да се избавите от храносмилателни проблеми, като подуване на корема и стомашни спазми. Освен това, чаят регулира кръвната захар и ефективно помага при лечението на диабет.

Друг начин, който ще ви помогне да извлечете ползи от това растение – това е чудесният аромат на дафиновите листа. Те изпълват помещението със специфично ухание, което има релаксиращ и успокояващ ефект върху тялото и намалява стреса.

Според едно проучване, при горене на дафинов лист се получава отделяне на специални етерични масла (пинен, цинеол и елемицин), които притежават мощен успокояващ ефект.

Този метод ще ви помогне да се освободите от стреса, напрежението и умората, а някои хора твърдят, че те също могат да помогнат за лечение на артрит. Листата освобождават определени химически вещества във въздуха, които са способни да успокоят болките в ставите и да подобрят циркулацията на кръвта, а също да
излекуват и да предотвратят много респираторни проблеми.

Не губете напразно времето си – вземете няколко сухи листа, запалете ги и ще осигурите невероятни ползи за вашето здраве!
Ако имате сериозни здравословни проблеми или силна болка, препоръчваме ви да потърсите съвет от лекар. Самолечението може да бъде опасно за вашето здраве.

Влез сега в най-бързо развиващата се здравна група в България.
Сподели своя опит!!! Присъедини всички свои приятели във "Фейсбук"
loading...