Опитайте приставката на Lekuvai.bg за Google Chrome. С нея получавате в реално време най-актуалните новини директно в браузъра.
  • Днес: вторник, октомври 22, 2019

В продължение на 2 седмици ядох всеки ден по 1 краставица, няма да повярвате какво ми се случи

април20/ 2019

Редовното консумиране на краставици ще донесе редица ползи за здравето ни! Многобройни проучвания потвърждават, че краставиците са богати на хранителни вещества, които биха могли да се борят със сериозни заболявания, в това число и рак.

Те детоксикират и подхранват тялото, а също и подобряват състоянието на кожата и косата. Всичко, което е необходимо да приготвите, за да се насладите на безбройните ползи за здравето на този зеленчук – е редовно да го консумирате като гарнитура.

Един от нашите участници консумира ежедневно краставица в продължение на един месец и в резултат на това тя изпита редица промени в здравословното си състояние:

Детоксикация и хидратация на кожата
Краставиците са съставени от 95% вода, ето защо те ефективно хидратират тялото и възстановяват многобройните хранителни вещества, които са от съществено значение за цялостното ни здраве.

Халитоза
Краставиците бързо решават проблема с лошия дъх, тъй като притежават мощни антибактериални свойства, помагащи за унищожаването на бактериите, които са основният виновник за лошия дъх.

Всичко, което трябва да направите е да сложите парче краставица в устата си и да го задръжите за половин минута, преди да го погълнете.

Храносмилане и изгаряне на мазнини
Редовната консумация на краставици подобрява общото здравословно състояние. Тези зеленчуци помагат за смилането на храната и за премахването на излишните мазнини. В допълнение, те съдържат големи количества вода и фибри, така че те извеждат токсините извън тялото и помагат за загубата на тегло.

Пълни с витамини
Краставиците съдържат повечето важни витамини, от които се нуждае тялото. Те са богати на витамин А, витамин В и витамин С, които укрепват имунната система и дават на организма повече енергия и младежки блясък.

Консумирането на комбиниран сок от краставици, спанак и моркови всеки ден, ще засили имунната система на човек и ще подобри устойчивостта му да се бори с често срещани вируси, като настинки и грип. Хубаво е при консумиране на краставици да включвате и кората, тъй като тя съдържа 12% от препоръчителната дневна доза за витамин C.

Влез сега в най-бързо развиващата се здравна група в България.
Сподели своя опит!!! Присъедини всички свои приятели във "Фейсбук"
loading...