Опитайте приставката на Lekuvai.bg за Google Chrome. С нея получавате в реално време най-актуалните новини директно в браузъра.
  • Днес: неделя, октомври 20, 2019

На всеки може да се случи, ако знае-14-годишно момиче успя да спаси майка си, заради урок в училище

април20/ 2019

14-годишната ученичка Кети Мърфи успя да спаси живота на майка си, когато тя бе повалена от инсулт. За драматичния инцидент в Уокешо, щата Уисконсин, САЩ, съобщава The Independent, цитиран от Блиц.

Два дена преди изпитанието Кети слушала внимателно по време на урок за първа помощ какви са симптомите на настъпващия инсулт.

Ето защо тя забелязала, че говорът на майка ѝ Криста става несвързан и объркан.

Спомняйки си от училищния урок, че това е един от главните признаци на инсулта , момичето побързало да извика Спешна помощ .

„Говорът ѝ беше объркан и нямаше абсолютно никакъв смисъл в това, което казваше. Тогава се сепнах, спомних си урока и си помислих, че сигурно я е ударил инсулт“,  разказва Кети в в ефира на местния тв канал  WISN TV. Лекарите, които пристигнали на мястото на инцидента, веднага хоспитализирали Криста Мърфи. По-късно в болницата медиците потвърдили, че майката на Кети действително е преживяла инсулт. В резултат на бързия сигнал от дъщеря ѝ екстрените мерки на медиците животът на Криста е извън опасност.

Влез сега в най-бързо развиващата се здравна група в България.
Сподели своя опит!!! Присъедини всички свои приятели във "Фейсбук"
loading...