Опитайте приставката на Lekuvai.bg за Google Chrome. С нея получавате в реално време най-актуалните новини директно в браузъра.
  • Днес: вторник, юли 16, 2019

Цял живот ги консумираме погрешно, а дори и не предполагаме колко вредно може да е за здравето ни

май16/ 2019

Всички ги обичаме и често си подслаждаме живота с тях. Но има едно нещо, което много малко хора правят.

 Диетолозите съветват да правят това по-често , защото фурмите са полезни за храносмилането и, ако се използват често, дори помагат да отслабнете. Но дали този вкусен продукт винаги носи само ползи?

как да ям фурма

Ние няма да отговорим веднага на въпроса по-горе.

 Първо искам да знаем вашето мнение: Трябва ли да се мият фурмите според вас? Изненадващо е, че такъв прост въпрос поставя мнозина в ступор, просто защото почти никога не сме мислили за това.

 

Транспортиране и обработка на фурмите

Поради факта, че наблизо няма финикови палми, затова плодовете се доставят от чужбина. Най-често от Алжир, Южна Африка, Тунис, Египет и Израел. Ако сте се опитали да изсушите плодовете у дома, тогава знаете, че процесът отнема много време и не изсушава много наведнъж. Но в промишлен мащаб за тази цел те използват най-високите температури и не само.

Сухите фурми губят пазарния си вид и производителите ги накисват в глюкозен разтвор и захарен сироп , което води до залепване на още повече мръсотия и микроби към тях. След това продуктът се третира със серен диоксид, мазнина и хранителен восък.

Така продуктът става дълготраен за транспорт И сега вече можете сами да си отговорите на въпроса сами дали е необходимо да се мият фурмите преди употреба. Да, особено ако продуктът не е опакован, а се продава на килограм.

Как да си измиете сушените фурми

как да ям фурма

Така става ясно, че фурмите трябва да бъдат измити. Но проблемът е, че при продължителен контакт с водата плодовете променят външния си вид и губят вкуса си. Вариантът на третиране с вряла вода се изхвърля незабавно, в противен случай продуктът просто се прецаква.

Събрали сме специална инструкция за вас.

Първо прегледайте обстойно плодовете, за да изхвърлите незабавно повредените и прекалено изушените
Разделете целия обем на няколко партиди и измийте всеки в студена вода. Водата трябва да се сменя поне два пъти, като се обръща особено внимание на плодовете с много блясък плодове.
Прехвърлете измитата част на гилзата, изплакнете я отново под студена течаща вода и го оставете да се отцеди.
Поставете  фурмите на хартиена кърпа на един слой, покрийте с втора кърпа и оставете за един ден.
Преди сервиране отстранете костилките и проверете отново дали няма развалени плодове.

Как да ги съхранявате? 

Поставете ги в пластмасов контейнер и съхранявайте на сухо, тъмно и хладно място.

Можете да ги ядете сурови, както и да ги добавите, докато готвите основното ястие или десерта. Има ли някакви ограничения? Не. Фурмите засищат тялото бързо , така че няма да ядете твърде много и няма да можете да се сдобиете с допълнително тегло. Това е просто не забравяйте да ги измиете следващия път и кажете на другите за тази задължителна стъпка.

Влез сега в най-бързо развиващата се здравна група в България.
Сподели своя опит!!! Присъедини всички свои приятели във "Фейсбук"
loading...