Опитайте приставката на Lekuvai.bg за Google Chrome. С нея получавате в реално време най-актуалните новини директно в браузъра.
  • Днес: събота, октомври 19, 2019

Най-безценната част на ягодата отива в кофата – опашчиците и дръжките са мощно оръжие против болката:

май29/ 2019

Ягодите са любимият ни плод през пролетта и лятото – освен невероятен вкус и аромат, те са известни със своите свойства за превенция на сърдечно-съдови заболявания: този прекрасен продукт намалява количеството на холестерола в кръвта. Пресният ягодов сок пък отлично избелва зъбите, чудесен е също за всички типове кожа, които да поглезим с лесна маска с ягоди.

Но днес ще прочетете нещо ново за съблазнителните ягодки. Тези свойства на ягодите отдавна са известни в традиционната медицина.

Не само свежите ягоди, наситени със слънчева светлина, са полезни, но и чашелистчетата (опашките), които изхвърляме без да мислим. Ако добавите изсушени опашчици от ягода към традиционния чай, ще го превърнете в напитка с божествен аромат! 

Чай от ягодови дръжки (чашелистчета)

чай от ягодови опашчици

Изсушените чашелистчета на ягодата могат да се добавят към обичайния чай или може да си приготвите чай само от тях. Той има доказано антистресов ефект и успокоява тялото не по-лошо от ментов чай! Този чай е полезен и за всеки, който има проблеми с бъбреците.

Инфузия от ягодови дръжки

1 ч.л.

намачкани опашки се заливат с чаша вряща вода, варят се в продължение на няколко минути и се оставят да се запарят. За профилактика на рак и като поддържащо средство по време на лечението трябва да пиете инфузията 3 пъти дневно.

Ягодови чашелистчета за красота

Смелете свежите ягодови опашки в блендер и вече си имате ефективна анти-старееща маска! Освежава кожата и изглажда бръчките.

Ягодова маска за коса

Тайна рецепта при загуба на коса: смесете овесени ядки с малко вода и пюрирани опашчици от ягоди. Нанасяйте тази каша на косата си 3 пъти седмичноза около 30 минути. Косата ще спре да пада и ще стане силна и лъскава, ще добие и повече обем.

ягодови опашчици

Ягодови опашки срещу диабет

Пригответе концентриран чай от ягодови опашки, пийте по 1 чаша след всяко хранене. Това средство помага за нормализиране на нивата на кръвната захар!

И освен това: пюрираните ягоди са прекрасен салатен дресинг за салати, приготвени от пресни зеленчуци. По вкусови качества не отстъпват на лимоновия сок и се съчетават много добре с листните зеленчуци, които използваме за салата.

Влез сега в най-бързо развиващата се здравна група в България.
Сподели своя опит!!! Присъедини всички свои приятели във "Фейсбук"
loading...