Опитайте приставката на Lekuvai.bg за Google Chrome. С нея получавате в реално време най-актуалните новини директно в браузъра.
  • Днес: неделя, октомври 20, 2019

Обривите са навсякъде, колкото повече го лекува, толкова повече се разпространяват-Лекарите не се справят-тя сама решава проблем

май29/ 2019

Стефани Смит на 35 години, има малък син на име Исая. Когато малкият се ражда, тя не могла да бъде по-щастлива.

Но след това вижда нещо странно по кожата на новороденото си дете и животът на малкото бебето се превръща в кошмар.

Червен обрив покрива кожата на Исая.

 Той е само на 3 месеца. Всеки път, когато той е изложен на парфюм или други силни миризми, обривът става по-зле. Получава толкова  тежки обриви , че кожата му се разкъсва и кърви.

Неговите лекари решават, че Исая има  тежка форма на екзема . Така че му предписват стероиден мехлем. В началото обривите започват да намаляват, но след това се появява нов кошмар.

Цялото тяло на Исая почервенява и обривите се връщат, като стават по-зле, отколкото преди. Детето се нуждае от все повече мехлем, за да преминат тези тежки поражения. 

Обривът отново преминава, но след това се връща. Лекарите не могат да повярват на реакцията. Косата му започва да пада и той едва реагира.

„Лекарите казаха, че е просто екзема“, казва майка му Стефани. „Много лекари влизаха и излизаха от стаята ни. Видяхме доктор, който ми каза, че сина ми се трови с моята кърма и трябва да спра да го кърмя веднага. „

След 5 месеца, детето е покосено от особено екстремен обрив и кожата му започва да се цепи. Той е отведен в болницата и го лекуват с тежки стероиди. Кожата му се връща отново към нормалното състояние, но след 2 дни обривите пак се появяват. Малкото момче крещи непрекъснато.

За да помогне на Исая и да намали риска от инфекция Стефани увива детето в медицински превръзки и слага слой след слой мехлем. Дори ръцете му трябвало да бъдат опаковани така, че той да не може да се почеше, докато спи.

Детенцето се чувства по-добре, само докато е във вода, което е и причината Стефани да прекарва часове седейки до него, докато той лежи в мивката. Това е единственото място, където Исая не плаче.

„Беше сякаш той нямаше кожа“, казва Стефани. „Болката го преследваше денонощно. Един път беше толкова страшно, че си помислих: Ако това ще бъде животът му, нека си отиде по- добре … „

В разгара на отчаянието, тъй като лекарите казват, че не могат да помогнат на сина й, тя се обръща към интернет. Във форум открива пост за „Стероидно Оттегляне“ и вижда снимки на деца с едни и същи проблеми. Изведнъж тя осъзнава какъв е проблем на Исая.

„Там те говореха за страничните ефекти на стероидите и как те могат да направят кожните проблеми още по-лоши, когато приема им се спре.“

Стефани решава да спре лечението със стероиди на сина си, а вместо това му прави собствени лосиони и мазила, предназначени за нежна кожа.

Комбинация от лимонова трева и цинк е сработила най-добре. Скоро кожата на Исая започва да се изчиства.

След 10 месеца кожата му се върнала към нормалното си състояние. Сега той е напълно нормално дете на 1 годинка. „Видяхме се с над 35 лекари. Всички казваха, че е екзема. Искам да им покажа снимките, където можете да видите как кожата на Исая се е възстановила. „

Най- хубавото е, че момчето, което никой не можеше да докосне, сега е весело и тича и играе навън.

„Ние загубихме първата година от живота му. Не можехме да го целунем или гушнем „, казва Стефани натъжена от спомените. „Сега можем да му се радваме през цялото време. Той е страхотен! „

Влез сега в най-бързо развиващата се здравна група в България.
Сподели своя опит!!! Присъедини всички свои приятели във "Фейсбук"
loading...