Опитайте приставката на Lekuvai.bg за Google Chrome. С нея получавате в реално време най-актуалните новини директно в браузъра.
  • Днес: събота, август 24, 2019

Брат й загива нелепо, а едва 10 години по-късно тя разбира, че неговото сърце тупти у нея

май31/ 2019

Петнадесетият рожден ден е особено специален за всяко момиче: В Латинска Америка семействата традиционно отбелязват този ден с голям празник, известен като „Quinceanera“. Moник Салинас беше доволна от всичко на този ден.

Тя живее със семейството си в Бенавидес, Тексас, в САЩ.

Семейството на Моник е преживяло трудно минало.

Десет години по-рано, братът на Моник, Mайки, умира в автомобилна катастрофа. Тогава Моник е била на 5 години и оттогава той й липсва ужасно всеки ден.

По това време родителите й решили, че въпреки тяхната скръб смъртта на сина им не трябва да бъде напразно и доброволно дарили органите му.

Така те спасили живота на младо момиче, което не познавали: Обри Рийвс, която е само на 8 години. Обри страда от вродена болест на сърцето. Към момента на смъртта на Мики, тялото й вече е отхвърлило две сърца. Фактът, че тялото й и сърцето на Мики имаха перфектно съвпадение наистина е чудо. Бъбреците на Мики също били трансплантирани. Днес Обри е на 18 години и може да живее здравословен и нормален живот.

Дарението на органи е анонимно и Обри никога не знаела на кой да благодари за живота си. Дори семейството на Майки не е било наясно дали трансплантацията е била успешна или не. Десет години по-късно личните данни на Обри за първи път са изпратени до родителите на Майки. Тогава им хрумна една идея: те поканиха Обри и майка й на петнадесетия рожден ден на дъщеря им Моник.

 

Моник беше невероятно развълнувана за празника, но тя също беше тъжна, че брат й не може да присъства.

Обри и майка й трябваше да шофират 10 часа, за  да се срещнат със семейството, което е дало втори шанс за живот на Обри. Първоначално те стояха незабелязани сред тълпата, докато родителите на Моник разкриха тайната: Сърцето на Майки е в средата на стаята и бие в гърдите на младо момиче. Когато Moник осъзна, че човекът получил сърцето на брат й е там, тя избухна в сълзи.

Когато Обри се обърна към тях, нямаше какво да ги спре. Двете момичета и майката на Моник, Мелиса започнаха да се прегръщат в сълзи.

За Moник това е невероятна изненада: когато тя прегърна Обри усещаше как бие сърцето на брат й. Въпреки че Майки е починал, той живее в Обри. Никой не беше очаквал това.

Обри обеща на Моник, че винаги ще бъде до нея, когато тя има нужда.

Moник е невероятно благодарна да има Майки на 15-ия си рожден ден и същевременно да опознае и новата си „сестра“ Обри.

Влез сега в най-бързо развиващата се здравна група в България.
Сподели своя опит!!! Присъедини всички свои приятели във "Фейсбук"
loading...