Опитайте приставката на Lekuvai.bg за Google Chrome. С нея получавате в реално време най-актуалните новини директно в браузъра.
  • Днес: вторник, ноември 12, 2019

Рецептата на Салма Хайек, която помогна на много жени да стопят килограмите след раждане

юни03/ 2019

Защо мислите, че диетите не работят? Хората често правят грешки, защото насочват вниманието си към ползите от диетата. Всички тези методи гарантират резултати, но имат много странични ефекти, включително стрии, загуба на коса, потъмняване и суха кожа, крехки нокти, намаляване на жизнената енергия, апатия и постоянен глад.

Възниква логичен въпрос: има ли диета, която може да спаси хората от неприятните компоненти, свързани с намаляването на теглото? За щастие, принципът на тази диетата е разработен така, че ви позволява да постигнете максимални резултати с минимално въздействие върху здравето. 

Тайната на холивудските звезди 

Диетата с бульон е идеален начин да възстановите красивото си тяло нормално след раждане или периоди на спонтанно преяждане, свързани с продължителна депресия.

Горещата холивудска филмова звезда Салма Хайек прибегна до този метод, за да възстанови тялото си след раждането на дъщеря си.

Диетата с бульон помага да се отървете от 7 килограма от наднорменото тегло за 3 седмици. Тя не предлага специално меню и не ви принуждава да ядете строго по час. Тя ви дава пълна свобода при избора на продукти и има благоприятен ефект върху кожата. Можете да ядете каквото искате, ако не е един от специалните дни само на бульон. 

Дните, в които трябва да се консумира само бульон, трябва да бъдат два от седем. И те не трябва да бъдат един след друг. За разтоварване можете да изберете всеки ден. Например понеделник и четвъртък или вторник и петък. 

Какво месо да изберем?

За готвене на бульон можете да изберете пилешки гърди или пуйка, свинско месо и дори риба. Важно е парчето месо да съдържа кости. Отварата от кости обогатява тялото с колаген – протеин, който успешно се бори с бръчките отвътре. Освен това получавате перфектното лекарство за болки в ставите и предотвратявате появата на стрии. 

Рецепта

Костният бульон трябва да се приготвя достатъчно дълго, за да се извлекат максималните хранителни вещества. Готвенето на говеждо месо отнема 3-4 часа, пилешкото и пуешкото се готви между 1,5 и 2 часа, а рибата – един час.

Съставки за бульона:

Пиле с кости – 1 кг на 4 литра вода.
Лук от ряпа – 1 брой.
2 средни моркова.
1 дръжка от целина.
Домат – 1 брой (или 3 чаени лъжички оцет).
Подправки: мащерка, джинджифил, дафинов лист, пипер. Заслужава да се отбележи, че наборът от подправки може да варира от вашите вкусови предпочитания и съвместимост с месото. 

Препоръки

Можете да вземете голяма кост говеждо (за предпочитане с елементи от месо), но преди готвене е по-добре да изпратите тази съставка да се задушава във фурната при температура от 200 градуса за 15-20 минути. Тази тайна ще направи вкуса на бульона по-жив, а цвета му – златист. Зеленчуците преди консумация трябва да бъдат отстранени. Една чиния от този бульон ще осигури на тялото ви 84 калории. Общият прием на калории по време на разтоварването не трябва да надвишава 1000 калории и да не бъде по-малко от 500 калории.

Влез сега в най-бързо развиващата се здравна група в България.
Сподели своя опит!!! Присъедини всички свои приятели във "Фейсбук"
loading...