Опитайте приставката на Lekuvai.bg за Google Chrome. С нея получавате в реално време най-актуалните новини директно в браузъра.
  • Днес: понеделник, август 26, 2019

8-часовата диета препрограмира тялото в режим на изгаряне – без глад, има само едно важно правило:

юни04/ 2019

Почти всяка втора жена води борба с излишните килограми и сантиметри и знае, колко трудно е да гладуваш, когато неистово тялото ти желае друго. Искате да отслабнете без глад ? Тогава вие сте на правилното място, защото тази странна на пръв поглед 8-часова диета ще ви помогне да отслабнете, като консумирате всичко (е, почти всичко!). Да, чухте правилно.

Основният принцип на диетата е лесен – яжте само 8 часа дневно, а след това 16 часа оставете тялото да почива.

 

Това може да изглежда странно, но не толкова трудно да се спазва според автора на диетата – Давид Цинтенко.

Индивидуалният сън на всеки човек обикновено е около 7-8 часа. Още 8 часа на ден се изразходват за храна и други обичайни дейности. Така че не е чак толкова трудна задача да контролираме глада в продължение на 16 часа.

ЗАЩО РАБОТИ 8 ЧАСОВАТА ДИЕТА?

Простата логика на тази 8-часова диета е, че ще губите тегло, без да остава и следа от консумираните калории, като всеки друг план за диета.

Нека видим как работи тази диета:

8-часовата диета действа, като дава на тялото максимално време за усвояване на това, което вече е натрупало.

Приемът на калории е ограничен до 8 часа на ден. Просто казано, това увеличава времето между последното хранене и закуската. Това помага на организма да изгаря съхранените мазнини чрез упражнения сутрин.

16-часовият „празен“ интервал дава на тялото ни пълна възможност да се отпусне, да почине и събере енергия.

Тази 8-часова диета също стимулира енергийния източник вътре в клетките. В тази връзка, енергийният разход се увеличава и намалява междуклетъчното увреждане. Това спомага за забавяне на процеса на стареене и премахване на риска от развитие на рак, диабет и сърдечни заболявания.

8-часовата диета

ЕТО ПОДРОБеН ПЛАН ЗА ХРАНЕНЕ, КОЙТО МОЖЕТЕ ДА СЛЕДВАТЕ, ЗА ДА ИЗГОРИТЕ МАЗНИНИТЕ:

Започнете деня си със зелен чай или напитка за детоксикация.
След това можете да приемате бананови или зелени коктейли, пшенични ядки с обезмаслено мляко, яйца с препечен хляб или друга алтернатива, ако сте алергични към лактоза. Яйцата винаги са най-добрият вариант.
В менюто преди обяд можете да включите водни плодове като диня, зеленчукова салата и 4 бадема.
За обяд можете да изпечете риба/тортила + зеленчуци + кисело мляко или риба тон с ниско съдържание на мазнини/зеленчуков сандвич с пресен плодов сок.
Това ще ви изненада, но след обяда можете да похапнете шоколадова торта с тъмен шоколад с един портокал или ябълка.
Като следобедна закуска можете да си направите картофени гофрети, пуканки с нискомаслена мазнина.
И накрая, на вечеря, яжте зеленчуци / пилешки шишчета с хлебен пудинг, или супа от пиле/леща с плодов крем или зеленчукова лазаня със сок от краставица или боб или чаша мляко.

Цялото това разнообразие от позволени храни няма как да не ви направи щастливи! Цялата трудност в тази диета е да се спази 16-часовата празнина в режима.

Така че не забравяйте да вечеряте в 18:00.

Не забравяйте, че загубата на тегло винаги зависи на около 70% от диетата и 30% от упражненията. Трудната работа се извършва в кухнята, а не в салона!

Влез сега в най-бързо развиващата се здравна група в България.
Сподели своя опит!!! Присъедини всички свои приятели във "Фейсбук"
loading...