Опитайте приставката на Lekuvai.bg за Google Chrome. С нея получавате в реално време най-актуалните новини директно в браузъра.
  • Днес: вторник, октомври 22, 2019

Опитвах какво ли не, но само тази рецепта успя да прероди щитовидната ми жлеза и да ме накара да се чувствам пак красива и желана

юни08/ 2019

Щитовидната жлеза е един от най-уязвимите органи на нашата ендокринна система. Тя се влияе от голям брой фактори. За съжаление не можем да направим нищо с някои от тях. Например, трудно можем да предотвратим вредното въздействие на замърсената околна среда върху нашето здраве.

 Можем само да се опитаме да смекчим неговите последици.

Въпреки, че някои фактори са контролируеми. Например, високото ниво на стрес силно влияе върху здравето на щитовидната жлеза . Опитайте се да намалите броя на източниците на безредици и стрес в живота си.

Защо здравето на щитовидната жлеза е толкова важно за тялото ви? Факт е, че щитовидната жлеза отделя хормони, които са отговорни за регулирането на метаболизма и клетъчния растеж в организма.

Например, често се случва много хора да страдат от затлъстяване, не защото ядат много, а защото имат болна щитовидна жлеза. Как работи? Щитовидната жлеза отделя хормони, които помагат за дестилиране на калории от храна до енергия.

Ако подозирате, че имате проблеми с щитовидната жлеза, незабавно отидете на лекар и направете всички необходими проверки и тестове.

Ползите от каша от елда

Елдата има набор от уникални характеристики и полезни вещества. Бидейки богата на минерали, тя е и ненадминат източник на желязо, цинк и селен . В елдата има много аминокиселини, особено лизин, треонин и триптофан. Именно тези аминокиселини в комбинация с йод освобождават хормоните, необходими за здравословен метаболизъм. Без тях метаболизмът се нарушава и се появяват симптоми като пълнота, безпокойство, суха кожа и депресия.

Използването на елда  отдавна е доказано, тъй като, освен наборът от полезни вещества, които притежава тя е и вкусна и гъвкава закуска за хора от всяка възраст.

Рецептата, която искаме да споделим с вас, съчетава елда и още няколко продукта, които са от съществено значение за здравето на ендокринната система.

 

СЪСТАВКИ

1 супена лъжица елда
1 супена лъжица орехи
1 супена лъжица мед
стафиди и сушени кайсии

 

ПОДГОТОВКА

Чаша елда се смила в мелница за кафе, докато стане гладка текстура.

Начукайте орехите.

Разбъркайте добре всички съставки и сложете в буркана в хладилника.

Вземете от този състав 1 супена лъжица три пъти дневно преди хранене. По желание могат да се добавят стафиди и сушени кайсии. Те ще бъдат особено полезни за предотвратяване на заболявания на сърдечно-съдовата система .

С тази смес нормализирате метаболизма си и пазим фигурата си. В допълнение, мед в състава на рецептата ще ви помогне да се справите със стреса и да подобрите работата си.

Орехите също имат мощни противовъзпалителни свойства, както и намаляват риска от рак на гърдата.

Не забравяйте да опитате тази рецепта и да посъветвате семейството си, защото дълголетието и благосъстоянието зависят от състоянието на щитовидната ви жлеза!

Влез сега в най-бързо развиващата се здравна група в България.
Сподели своя опит!!! Присъедини всички свои приятели във "Фейсбук"
loading...