Опитайте приставката на Lekuvai.bg за Google Chrome. С нея получавате в реално време най-актуалните новини директно в браузъра.
  • Днес: неделя, октомври 20, 2019

Краставиците подхранвам на 10 дни, доматите – на 15. Добивът ми скочи двойно, а и не знам какво е това болест по растенията:

юни08/ 2019

Напоследък все повече българи се ориентират към отглеждането на плодове и зеленчуци в домашната градина или на двора. За всяко семейство с деца, а и не само, качеството на храната, която попада на трапезата, е от изключително важно значение.

Затова е нежелателно използването на химикали и други недотам полезни вещества при отглеждането на продукцията, предназначена за семейството. Ние открихме за вас чудесна рецепта за подхранване на домати и краставици , която е не само лесна и евтина за изпълнение, но увеличава значително добивите , а освен това е и естествена превенция на такива сериозни заболявания като фитофтороза и брашнеста мана.

Ето как да си приготвите този лесен разтвор за подхранване с мая .

поливане на краставици

Разтвор за подхранване на краставици и домати с мая

Ето как се прави:

3 литра вода се загряват до 38 ° C (не повече, в противен случай дрождите ще се унищожат)
В тях се разтварят 10 супени лъжици захар и 10-грамово пакетче суха мая.

Имайте предвид, че контейнерът трябва да е с вместимост повече от 3 литра, тъй като маята шупва и обемът ще се увеличи с 2-2.5 пъти.

Оставя се маята да втаса от четири до десет часа, като от време на време разтворът се разбърква. Хубаво е да приготвите сместа на сутринта, така че вечерта, когато жегата навън не е толкова голяма, да напръскате градината.
Когато маята спре да „кипи“, вземете подходяща кофа, налейте в нея 7 литра вода, добавете 3-те литра смес с мая и с този разтвор полейте растенията.

едри домати

Абсолютно всички растения могат да бъдат подхранени с този разтвор. Краставиците се подхранват на всеки 10-12 дни, доматите и другите зеленчуци – веднъж на всеки 15 дни с по 1 литър от разтвора под всеки храст.

Преди подхранване растенията се поливат добре с чиста вода, тъй като всяко подхранване се прави само след добро поливане.

Освен това със същия разтвор можете да полеете листата. Така не само ще ги подхраните, но и ще предотвратите развитието на болести, причинени от гъбички. Защо? Защото дрождите са „полезни“ гъбички, които изместват другите, патогенни гъбички, върху растенията.

Така полезните дрожди се „заселват“ върху вашите растения, а вредните умират. Ако лекувате доматите и краставиците с мая на всеки две седмици, можете да бъдете спокойни – вашите растения няма да се разболеят и ще забравите за всякакви проблеми с тях.

Ще забележите ефекта след напръскване с разтвора с мая още след втория или третия ден – листата на растенията ще станат яркозелени, ще изглеждат по-здрави, растението веднага ще започне да се развива по-активно ще цъфти и ще дава повече плод.

Кога трябва да направите такова подхранване? Пръскането върху листа трябва да се извършва задължително вечер: точно преди залез. Това е необходимо, за да може растението да има време да абсорбира всички полезни вещества, а слънцето да не изгаря листата.© Jemchyjinka.ru Источник: https://jemchyjinka.ru/2019/06/04/rastvor-na-drozhzhah-podkormka-i-spasenie-vashih-ogurtsov-i-pomidorov-ot-boleznej/?fbclid=IwAR0aFHmUEb1sOlowB15Qnzta6hW4F3DhumDO6puxsoRP6FXomIOVghSKn3g

Влез сега в най-бързо развиващата се здравна група в България.
Сподели своя опит!!! Присъедини всички свои приятели във "Фейсбук"
loading...