Опитайте приставката на Lekuvai.bg за Google Chrome. С нея получавате в реално време най-актуалните новини директно в браузъра.
  • Днес: понеделник, август 26, 2019

Причината за рак на белия дроб най-накрая е открита! И всичко е навсякъде около нас!

юни09/ 2019

Учените стигат до заключението, че  основната причина за рак на белия дроб е пушенето , но редица други фактори допринасят за появата му:

радонов ефект
излагане на определени химикали
замърсяването на въздуха
белодробно заболяване
случаи на рак на белите дробове в семейството
слаб имунитет
пасивно пушене

Според най-новите данни от изследването, учените свързват  рака на белия дроб  с надморското височина. При всеки следващи 1000 метра над морското равнище този риск се намалява. Хората, живеещи в градовете, са по-изложени на риск от тези, които живеят в селата или планините.

Обяснението е много просто.

 Всичко е във въздуха, който дишаме. В низините въздухът е по-плътен и с високо съдържание на кислород. Да, кислородът е полезен и жизненоважен за нас, но понякога той може да причини повече вреда, отколкото полза.

Тялото, в процеса на храносмилането използва кислород и превръща храната в енергия – процес на окисляване. Това може да увреди клетъчните протеини и ДНК , тъй като се метаболизира и създава свободни радикали. Тези свободни радикали причиняват много заболявания.

Може би трябва да мислите и за преместване от шумен град на по-спокойно място или планина? Въздухът в планините е най-полезен за нашето здраве. И ако вдишвате по-малко опасен кислород, ще намалите риска от развитие на рак на белите дробове .

Влез сега в най-бързо развиващата се здравна група в България.
Сподели своя опит!!! Присъедини всички свои приятели във "Фейсбук"
loading...