Опитайте приставката на Lekuvai.bg за Google Chrome. С нея получавате в реално време най-актуалните новини директно в браузъра.
  • Днес: сряда, октомври 16, 2019

Лъжицата е най-евтиният домашен лекар: 1 лъжица, 1 минута и всички здравословни проблеми излизат наяве

юни11/ 2019

Всеки човек има нужда през определен период от време да проверява здравето си. В заетото ни ежедневие често отлагаме разходката до личния лекар за „няма нищо“ и така с години.

Днес ще ви покажем чудесен и ефикасен домашен тест , който лесно може да разкрие редица здравословни проблеми, за които дори не сте и подозирали. И не е нужно да ходите на лекар.

Можете да го направите у дома с помощта на обикновена лъжица .

Колкото и да не ви се вярва, този прибор може да разкаже много за вашето здраве, стига да знаете как да го използвате. Процедурата е много проста. Ето как да си направите бърз домашен тест с лъжица : Вземете една лъжица (чиста, разбира се) и я оближете. След това я огледайте внимателно и вижте какъв е цветът й. 

тест за здраве с лъжица

Ако след като лъжицата е изсъхнала, по нея са останали виолетови петна, това може да е сигнал, че холестеролът ви е много висок или пък имате проблеми с кръвообращението. Друга причина за лилавия цвят по лъжицата е бронхит.
Ако лъжицата е пооранжевяла, това изобщо не е добре. Оранжевите петна може да говорят за бъбречни проблеми. В този случай трябва незабавно да отидете на лекар.
Белият цвят пък говори за възможни респираторни инфекции. Само лекар може да диагностицира тези проблеми, така че не губете време и бързо отидете на преглед при специалист.
Ако лъжицата е чиста и няма цвят, е напълно възможно да мирише неприятно. Ако усещате миризма на амоняк, това отново може да говори за проблеми с бъбреците. А ако ароматът е сладък, това означава, че трябва да намалите захарта, защото не е изключено съвсем скоро да си докарате диабет. 
Мирис на гнило обикновено се появява при стомашни проблеми.

Преди да побързате да разкритикувате подобен тест като несериозен, все пак помислете, че горните признаци не бива да се пренебрегват. Ако нещо ви притеснява, най-добре ще разсеете притесненията с едно посещение при личния лекар. Тестовете са полезно нещо у дома, но само след подходящите изследвания при специалист ще разберете страдате ли от някакви здравословни проблеми.

Влез сега в най-бързо развиващата се здравна група в България.
Сподели своя опит!!! Присъедини всички свои приятели във "Фейсбук"
loading...