Опитайте приставката на Lekuvai.bg за Google Chrome. С нея получавате в реално време най-актуалните новини директно в браузъра.
  • Днес: понеделник, август 26, 2019

Според диетолозите ето това е най-добрата диета за жени над 40 години – простички правила за видим резултат:

юни11/ 2019

Всички знаем, че с годините женският организъм се променя, затова и ни е по-трудно да отслабнем и поддържаме форма след определена възраст. За съжаление повечето диети са универсални, без да се обръща внимание на конкретните особености на различните възрастови групи жени – затова често, дори да спазвате дадена диета, не успявате да свалите килограми с нея, ако сте прехвърлили 40-те.

Сега британски диетолози споделиха мнението си за това кои групи храни са вредни за жените над 40-годишна възраст и по този начин помогнаха да се определи оптималният хранителен режим , с който жените над тази възраст да успеят да възвърнат и запазят фигурата си.

Оказа се, че на първо място не трябва да се ядат храни с ниско съдържание на мазнини – в техния състав има вредни стабилизатори, емулгатори и подсладители.

Това становище беше изразено от диетолога Амелия Фриър. Тя също така заяви, че жените не трябва да ядат прекалено много сладки плодове, защото те могат да предизвикат скокове на кръвната захар. Вместо това е по-добре да се гризат кисели ябълки и то не по-късно от 18:00 ч.

жена на диета

Експертът по хранене Джаклин Колдуел-Колинс подхвана темата за закуската. Тя каза, че е най-добре да се ядат зеленчуци и плодове в средата на зрелостта и да се абсорбират ферментирали храни, богати на фибри и пробиотици, като кисело мляко или кисело зеле за закуска.

Въпреки това друг диетолог съветва да яде повече кимчи (корейска храна, наподобяваща нашето кисело зеле).

И накрая, друг британски диетолог дава съвети за консумацията на мазни храни. Той съветва жените да приемат авокадо, риба, ядки, ленено семе и зехтин – все храни, богати на полезни за женския организъм мазнини.

Спазвайки този балансиран хранителен режим, дори без да се ограничавате особено в количествата, ще успеете да достигнете и задържите мечтаното тегло дори и във възраст доста над средната.

Влез сега в най-бързо развиващата се здравна група в България.
Сподели своя опит!!! Присъедини всички свои приятели във "Фейсбук"
loading...