Опитайте приставката на Lekuvai.bg за Google Chrome. С нея получавате в реално време най-актуалните новини директно в браузъра.
  • Днес: вторник, октомври 15, 2019

19 симптома, че може да имате паразити в тялото си. Ако забележите някой от тях, действайте моментално

юни17/ 2019

Да, всички ние имаме паразити. Практически е невероятно да не влизаме в контакт с тях; те са в почти във всичко, от храната до килима на пода.

Паразитите винаги ще съществуват; те са част от цикъла на живота. Даже здравите индивиди ги имат, разликата е, че те не нанасят вреда.

Това, което ние не искаме, е развитие на инфекция от паразити. За да ги държим под контрол, трябва да останем чисти отвътре. Паразитите обичат лоша среда – лоша храна, мисли и емоции. Съвременната медицина препоръчва на всеки да направи прочистване от паразити веднъж или два пъти годишно.

За да се предпазим от това да бъдем засегнати от тях, необходимо е да поддържаме вътрешна чистота в организма. Тъй като паразитите започват да се размножават като луди. Например кръглите червеи могат да снасят 300000 яйца в един ден!

Глистите могат да растат и да достигнат дължина 30 метра. Едноклетъчните амеби може действително да се хранят с мозъка. Никой не е напълно имунизиран, даже и най-здравите хора. Можем обаче да пазим нашите тела в много добро състояние чрез периодично прочистване. Знаете ли, че чернодробният метил може дори да доведе до рак?

Обичайно дори не знаем, че ги имаме, докато разбира се, те не станат толкова много, че да бъде трудно да се избегнат симптомите. Паразитите могат да бъдат действителната причина за най-мистериозните заболявания. Това са някои от най-често свързаните симптоми с инфекция паразити:

 

Разстройства на настроението: депресия, тревожност, мисли за самоубийство, раздразнителност

Силен глад за сладки храни

Желязо децифитна анемия- червеите могат да създават достатъчно загуба на кръв, за да предизвикат анемия или недостиг на желязо

Кожни заболявания като уртикария, обриви, екзема, сърбеж, дерматит, акне, язви, рани, лезии и т.н.

Повтарящи се гъбични инфекции като Candida

Кървенето на венците

Главоболие

Безпокойство или тревожност

Нервност – отпадъчните продукти от паразитите дразнят нервната система

Скърцане със зъби по време на сън

Хранителни алергии / чувствителност към храната

Загуба на апетит

Сексуална дисфункция при мъжете / менструални проблеми при жените

Хроничната умора

Устойчиви храносмилателни проблеми (крампи, подуване на корема, газове и т.н.)

Болки / скованост на ставите

Проблеми с дишането

Сърбеж – особено около устата, носа и ануса

Проблеми с паметта

 

Видове паразити и техните ефекти върху имунната система

Това са само няколко вида паразити и това, което правят:

Кръглите червеи . Този специфичен вид паразит може да положи 200000 яйца на ден и да нарасне до дължина 15 м. Оценките показват, че 1 милиард души са заразени с този вид червей. Симптомите са горен абдоминален дискомфорт, астма, безсъние, апендицит, перитонит, треска, загуба на тегло и обриви поради секретите или отпадъчните продукти от червеите. Голям брой от тях може да предизвикат блокиране на стомашно-чревния тракт, кръвоизливи при проникване на чревната стена, абцеси в черния дроб, хеморагичен панкреатит, загуба на апетит, и недостатъчна абсорбция на усвояваните храни.

Анкилостоми. Този паразит рефлектира на над 700 милиона души. Анкилостомната инфекция индуцира сложна смес от хост-защитни и патологични имунни отговори. Ларвите на анкилостомата проникнат през кожата. Младите червеи ползват зъбите си, за да се закрепят за чревната стена и да се хранят с кръвта. Симптоми от анкилостома са недостиг на желязо, болки в корема, загуба на апетит, дефицит на протеин, суха кожа и коса, кожни раздразнения, отоци, подут корем, умствена тъпота, и в крайна сметка сърдечна недостатъчност.

Острици. С острици е заразено едно от всеки пет деца. Симптомите биха могли да включват сърбеж и дразнене на ануса или влагалището, храносмилателни разстройства, безсъние, раздразнителност или нервност. Може също така да не показват никакви симптоми. Женските червеи изпълзяват на ануса и снасят около 15 000 яйца на ден.

Трихуриди. Тези инфекции се оценяват на няколко стотин милиона по целия свят. Симптомите на трихуриди са кървави изпражнения, болка в долната част на корема, загуба на тегло, ректален пролапс, гадене и анемия.

Глисти . Те могат да живеят десет години в червата на човека. Някои глисти могат да снасят най-много един милион яйца на ден.

Плоските червеи. Те се намират в пикочния мехур, кръвта, черния дроб, белите дробове, бъбреците и червата. Човешките инфекции с метили са повече от 250 милиона в световен мащаб. Те могат да причинят сериозни заболявания на стомашно-чревния тракт, пикочния мехур. Добрата новина е, че три билки могат да ви избавят от 100 различни паразита! Тези три билки трябва да се използват заедно. Шлюпките от орех и пелинът убиват както възрастните индивиди, така и стадиите на развитие на поне 100 паразитни видове. Карамфилът убива яйцата. Ще се избавите от паразитите само, ако използвате трите билки заедно. Ако унищожите само възрастните индивиди, не след дълго миниатюрните стадии и яйцата ще се превърнат във възрастни. Ако унищожите само яйцата, милионите стадии, намиращи се вече в тялото ви, скоро ще се превърнат във възрастни и ще започнат да снасят яйца. 

Влез сега в най-бързо развиващата се здравна група в България.
Сподели своя опит!!! Присъедини всички свои приятели във "Фейсбук"
loading...