Опитайте приставката на Lekuvai.bg за Google Chrome. С нея получавате в реално време най-актуалните новини директно в браузъра.
  • Днес: събота, август 24, 2019

5 начина да лекувате бактериална вагиноза без лекарства и без на убивате полезните бактерии

юни19/ 2019

Бактериалната вагиноза по правило се развива, когато се умъртвяват полезни бактерии във влагалището. Това позволява на микроорганизмите, причиняващи заболявания, да се размножават твърде бързо.

Това заболяване може да бъде придружено от жълтеникаво или сиво отделяне от влагалището, неприятна миризма на риба и други симптоми, като изгаряне с уриниране.

Ето няколко ефективни сридства и как да ги използвате правилно:

1.

Кисело мляко
Киселото мляко е богато на пробиотици – това е една от най-добрата естествене средства срещу бактериалната вагиноза. То нормализира количеството на бактерии в вагиналната микрофлора и повишава устойчивостта на опасни бактерии, които причиняват инфекция. Прясното мляко съдържа млечнокисели бактерии, които помагат да се справим с гъбичките и бактериите, които атакуват нашето тяло.

Как да го използваме?
Доказано е, че поглъщането и локалното приложение на кисело мляко помага за облекчаване на инфекцията, и има същия ефект като този на клиндамицина.

2. Ябълков оцет
Ябълковият оцет  нормализира киселинно-базовия баланс на вагиналната област и намалява дразненето и възпалението при бактериална вагиноза. Неговите антисептични, противовъзпалителни и противогъбични свойства намаляват размножаването на бактерии, което ви позволява да контролирате инфекцията.

Как да го използваме?
Изсипете 2 чаши оцет във вана с топла вода и постойте за 20 минути. Ако не разполагате с такава, може да използвате легенче и по-малка концентрация оцет.

4. Кокосово масло
Кокосовото масло – е богато на един от най-здравословните мазнини, които се използват широко в медицината и козметичната промишленост. То съдържа много антибактериални и противогъбични агенти, които унищожават патогените. Кокосово масло съдържа лауринова киселина, която регулира киселинно-алкалния баланс на вагиналната флора и има антимикробен ефект, така че бързо лекува инфекцията.

Как да го използвам?
Трябва да напоите тампон в малко количество кокосово масло, пъхнете го във вагината и го оставете там в продължение на 30 минути.

5. Чесън
Сяровите съединения в чесъна имат антимикробен ефект, който го превръща в отлично средство за лечение на вагинални инфекции. Скилидките чесън имат същия ефект, тъй като метронидазолът е лекарство, което често се предписва срещу бактериални инфекции.

Как да го използвам?
Както локалното приложение, така и оралното приложение помагат да се справят с бактериите и гъбичките, които нарушават киселинно-базовия баланс на вагиналната област. Чесънът не предизвиква странични ефекти и не уврежда тялото, укрепва имунната система и повишава устойчивостта на опасни бактерии

Влез сега в най-бързо развиващата се здравна група в България.
Сподели своя опит!!! Присъедини всички свои приятели във "Фейсбук"
loading...