Опитайте приставката на Lekuvai.bg за Google Chrome. С нея получавате в реално време най-актуалните новини директно в браузъра.
  • Днес: вторник, октомври 15, 2019

Как да спрете загубата на магнезий и да намалите риска от тахикардия, астма, високо кръвно налягане, остеопороза, киселини в стомаха

юни19/ 2019

Ако усетите умора, раздразнителност, повишаване на теглото и безсъние, много е вероятно тялото ви да има недостиг на този много важен минерал.

Този минерал е необходим за всички тъкани на тялото, но особено за костите, мускулите и мозъка!

Ако усетите умора, раздразнителност, повишаване на теглото и безсъние, много е вероятно тялото ви да има недостиг на този много важен минерал. Преди да започнете да използвате таблетки, опитайте да добавите храни, богати на този минерал, към вашата диета.

В допълнение, симптоми като стрес, гняв, и скованост в тези части на тялото, са признаци на недостиг на магнезий, тъй като е отговорен за над 300 ензимни реакции и се намира във всички тъкани на тялото, но най-вече в костите, мускулите и мозъка.

В качеството си на мощен релаксант минералът магнезий може да ви помогне да контролирате емоционалното си състояние и да подобрите своя сън, тъй като помага на клетките да произвеждат енергия, за да изпълняват различни химични стъпки за стабилизиране на мембраната и ще помогнат да отпуснете мускулите.

За да имате представа за важността на магнезий, предлагаме да научите симптомите, които могат да характеризират дефицита на този минерал в тялото ви:

– Раздразнителност

– Аутизъм

– Безсъние

– Тревожност

– Чувствителност към висок шум

– Главоболие

– Мигрена

– Мускулни крампи или спазми

– Мускулна болка

– Ангина пекторис

– Тахикардия

– Хронична умора

– Рак на стомаха

– Фибромиалгия

– Астма

– Високо кръвно налягане

– Камъни в бъбреците

– Затлъстяване

– Диабет

– Синдром на раздразнените черва

– Остеопороза

– Тежки симптоми на менопаузата

– Тежки менструални спазми

– Затруднено преглъщане

– Киселини в стомаха

Това, което трябва да се направи, за да се попълнят магнезийните запаси в тялото и да се отървете от много заболявания е следното.

Препоръчително е да се вземат ежедневно количество магнезий 310-320 милиграма за жените и 400-420 милиграма за мъжете.

Най-разпространеният начин за допълване на необходимото количество магнезий, това е, разбира се, хранене и начин на живот промени за предотвратяване и справяне с недостиг на магнезий в организма.

Как да спрем загубата на магнезий ?

– Опитайте да намалите консумацията на кафе, безалкохолни напитки, сол, захар и алкохол, тъй като те премахват магнезия от тялото;

– Някои от инструментите, използвани за лечение на хипертония и някои диуретици, тъй като те причиняват загуба на магнезий, така че се свържете с Вашия лекар, за д ви предпише някакви лекарства насърчаване на магнезий отделянето от тялото.

Как да се попълни дефицитът на магнезий чрез храна ?

– Увеличаване на консумацията на храни, богати на магнезий, като бадеми, кашу, елда, лешници, сусам, царевично брашно, орехи, ръж, черен ориз, смокини, фурми, зеле, скариди, авокадо, магданоз, чесън, природна сол (например Хималайска сол).

Много ефективни са ваните с хималайска сол.

Вашето тяло ще контролира колко е необходимо да абсорбира магнезий от водата. Това е най-добрият начин да получите достатъчно магнезий за тялото си. Къпете се с Хималайска сол 1-2 пъти седмично.

Как да приемате магнезиеви добавки ?

Не можете да започнете да използвате магнезиеви добавки без да се консултирате с лекар.

Добавките на магнезий трябва да бъдат допълнени с минерали и витамини, като калций, витамин D и витамин К2.

Необходимо е да се поддържа баланс между елементите, тъй като претоварването един над друг може да влоши здравето ви и да не ви помогне. Например, увеличаването на калций и магнезий може да доведе до сериозни сърдечни проблеми.

Много е важно да запомните, че използването на всяка добавка трябва да бъде придружено от лекар, за да могат резултатите да бъдат правилно анализирани.

Влез сега в най-бързо развиващата се здравна група в България.
Сподели своя опит!!! Присъедини всички свои приятели във "Фейсбук"
loading...