Опитайте приставката на Lekuvai.bg за Google Chrome. С нея получавате в реално време най-актуалните новини директно в браузъра.
  • Днес: събота, август 24, 2019

Почина майката на легендарното предаване „Като лъвовете“, открила десетки български таланти

юни24/ 2019

Майката на легендарното детско музикално шоу „Като лъвовете“ Катя Кисимова е загинала нелепо в катастрофа на 73-годишна възраст. Тъжната вест съобщи водещият на предаването Николай Априлов.

„Днес изпратихме Катя! Какво да кажа! Болка и сълзи! 38-години заедно, до днес“, написа във фвйсбука си режисьорът.  Малко по-късно той разкри подробности за инцидента пред в.

„Телеграф“:

„На Задушница, рано сутринта, разхождайки кучето си, е блъсната от автомобил на ъгъла на „Сливница“ и „Христо Ботев“. Заедно създадохме предаването през 1991 година. Катя Кисимова се грижеше за кастинга на „лъвчетата“и техния репертоар!

Сърцата и отдадена на работата си, тя беше наистина Майката в нашето голямо семейство.“ От полицията потвърдиха, че жената е загинала на място при удара в 7:55 ч на 15 юни 2019 година. Възрастен мъж с обикновена кола пътувал в посока Сточна гара, когато по непредпазливост я прегазил. той е останал на място, извикал е органите на реда и очаква своята присъда.  Екатерина Георгиева Малякова е пълното име по документи на Катя Кисимова.

Тя е родена на 9 декември 1945 година и по професия е сценарист. В „Като лъвовете“ тя е открила десетки таланти, като сред най-известните са рапърът Криско и фолк-певицата Мария.

Габровецът е сред дългогодишните участници, изпълнявал песни на „Рики е Повери“ заедно с Марин Русинов, който сега е в Музикалния театър във Велико Търново, и малката-голяма Светлана Трифонова, която наскоро стана майка, но продължава певческите си изяви с групата си. 

„За мен „Като лъвовете“, Ники Априлов и Катя Кисимова са стартът на желанието ми да пея, на певческата ми кариера. Първата ми проява като дете никога няма да я забравя. Бях с 40 градуса температъра, но той ме хвана за ръка, овладях се и си изпях песента. Това са едни хора, които обичат децата. Развиваха децата – говор, дикция, работа в студиото.

Винаги го помня с усмивката, къдриците, чувството за хумор и момента, в който влезе и той не е в настроение, някой нещо не е направил. Става, скарва се и всичко замръзва. Той ще остане истинското начало за мен. Днешните хора зад мен трябва да са му благодарн“, споделя Мария
 

Влез сега в най-бързо развиващата се здравна група в България.
Сподели своя опит!!! Присъедини всички свои приятели във "Фейсбук"
loading...