Опитайте приставката на Lekuvai.bg за Google Chrome. С нея получавате в реално време най-актуалните новини директно в браузъра.
  • Днес: събота, август 24, 2019

Ето кога е необходимо да обърнете специално внимание на гърдите ви- признаците, които говорят, че нещо не е наред

юли01/ 2019

Гърдите доста често са способни да бъдат много прецизен сигнификатор за наличие на здравословен проблем. Ето кога е нужно да обърнем специално внимание:

1.

Гърдите ви значително са наедрели
Големите гърди са мечтата на много момичета. Но рязкото увеличение на размера им предполага качване на килограми, тъй като по-голямата част от бюста е съставена от мастна тъкан.

Има обаче друга популярна причина – бременност.

2. Гърдите ви са се смалили
Както е видно от предходната точка, намаляването на бюста е свързано със загуба на тегло. Но не само – тя също може да бъде знак за спад в нивото на естроген, дължащ се на поликистозни яйчници.

3. Формата на гърдите ви се е променила
Ако гърдите ви са се променили, не като резултат от кърмене и не с течение на времето, а рязко, това е тревожен симптом. Уви, една рязка промяна във формата на бюста може да бъде симптом на рак.

4. Подутини в гърдите
В повечето случаи подутините в гърдите са доброкачествени по природа и не се нуждаят от лечение. Но те все пак трябва да обърнете внимание и да посетите Вашия лекар.

5. Твърде здрави гърди
Плътен, изправен гръден кош с голямо количество съединителна тъкан е не само красив, но и опасен. Притежателят на такава гърда трябва да бъде проверяван за рак на гърдата.

6. Болка в гърдите
Болката може да бъде свързана с период от менструалния цикъл или с неподходящи дрехи. Друга причина за болка обаче би могъл да бъде доброкачествен тумор (фиброаденом).

7. Настръхнали зърна
Ако това е естествена форма на гърдите ви – всичко е наред, не се притеснявайте. Но ако зърната ви внезапно са се променили, тогава не забавяйте посещението на лекар – това може да е признак за рак.

8. Промяна на цвета на зърната
Промяната на цвета на ореолите може да бъде един от първите признаци на бременност. В допълнение те потъмняват с възрастта. Въпреки това, лекарят във всеки случай ще трябва да ви посети.

Влез сега в най-бързо развиващата се здравна група в България.
Сподели своя опит!!! Присъедини всички свои приятели във "Фейсбук"
loading...