Опитайте приставката на Lekuvai.bg за Google Chrome. С нея получавате в реално време най-актуалните новини директно в браузъра.
  • Днес: вторник, октомври 15, 2019

Маслото от тази билка ме спаси: Облекчава болките при артрит, пия го при грип и настинка, да не говорим, че направо ме стопи

юли01/ 2019

Получава се от ригана , който е многогодишно тревисто растение. Маслото от риган  притежава високи нива на  антиоксиданти  в себе си, които унищожават свободните радикали и като цяло влияят благотворно върху тялото ни.

Ефективността на това масло срещу различните болести се дължи на съдържащите се в него две основни вещества, а именно карвакрол и тимол .

Ето ползите за здравето ни и срещу какво е ефективно маслото от риган:

1.

Маслото може да пребори грипа и настинката – ако усетите първите симптоми на грипа, като втрисане, болки в мускулите и отпадналост добавете 3-6 капки от маслото в малко вода и го изпийте, така 3 пъти на ден преди ядене за около 5 дена. За профилактика може да приемате 3-6 капки масло от риган, разтворени във вода, един път дневно.

2. Маслото от риган облекчава болките при артрит и при други заболявания засягащи гърба и мускулите. Без правилното им лечение, тези заболявания могат да се превърнат в сериозен проблем. Маслото се прилага локално с цел да се намали дискомфорта на страдащия. Смесете масло от риган и зехтин в съотношение 1:1, с така получената смес масажирате засегнатите области.

3. Ригановото масло изгаря мазнините  – това се дължи на една от главните му съставки, карвакролът.

4. Маслото облекчава менструалните болки при жените  – то е особенно подходящо за жени с нередовен цикъл и при жени в менопаузата.

5. То облекчава симптомите свързани със сезонните алергии  – маслото от риган има успокояващ ефект и намалява хиперсенситивността на болните, което от своя страна подобрява качеството на живот на хората с алергии. Маслото е отлична алтернатива на противоалергичните лекарства, които водят след себе си риск от нежелани лекарствени реакции.

6. Маслото от риган е доказало своята ефективност при бактериални инфекции, вагинални инфекции, гъбични инфекции и др.

Влез сега в най-бързо развиващата се здравна група в България.
Сподели своя опит!!! Присъедини всички свои приятели във "Фейсбук"
loading...