Опитайте приставката на Lekuvai.bg за Google Chrome. С нея получавате в реално време най-актуалните новини директно в браузъра.
  • Днес: събота, август 24, 2019

Ако имате мускулни крампи, направете следното:

юли04/ 2019

Освен от физическо претоварване, крампите на краката могат да бъдат причинени и от неправилно хранене (дефицит на витамини и микроелементи – магнезий, калий, витамин Е, калций). Ето как може да се справим с тези проблеми с мускулите, без да използваме лекарствени средства.
Намалете консумацията на тлъсто месо, захар и бяло брашно.

Седмица по-късно ще усетите промяна в състоянието си към по-добро.


Сутрин и вечер пийте по 1 чаша чай от малина (от листата на растението).

Преди да станете от леглото сутрин, вдигнете краката си на стената и останете така в продължение на 10 минути. Правете същото и преди лягане. Това ще подобри кръвообращението и ще помогне за предотвратяване на мускулни спазми.
Компенсирайте загубата на калий, като всеки ден ядете 1 – 2 банана. Консултирайте се с лекар за замяна на синтетичните диуретици с природни продукти като краставица, диня, целина или зелена салата.

Ако получавате мускулни крампи по време на сън, оставете на нощното си шкафче сребърна лъжица. Когато спазъмът ви събуди, поставете лъжицата върху болезнената зона и мускулът трябва да се отпусне. Лъжица от неръждаема стомана също би трябвало да има положителен ефект в тази ситуация.
Преди всяко хранене пийте топла вода, към която сте добавили 1 чаена лъжичка мед и 2 чаени лъжички ябълков оцет (това не се препоръчва за диабетици или хора, които са алергични към мед).

Експерти в областта на акупунктурата препоръчват при случай на спазми с палец и показалец да хванем кожата между горната устна и носа и да задържим за 20 секунди. След това болката трябва да изчезне.

Влез сега в най-бързо развиващата се здравна група в България.
Сподели своя опит!!! Присъедини всички свои приятели във "Фейсбук"
loading...