Опитайте приставката на Lekuvai.bg за Google Chrome. С нея получавате в реално време най-актуалните новини директно в браузъра.
  • Днес: сряда, октомври 16, 2019

Как да повдигнеш дупето и стегнеш крачетата, докато си правиш разходката – малки тайни, голям ефект:

юли06/ 2019

Всяка втора жена не одобрява как изглежда дупето ѝ и мечтае да е поне една идея по-стегнато и повдигнато. Е, имаме добра новина за вас, особено ако не сте особени почитатели на висенето във фитнеса.

Спокойно можете да имате добре оформени и стегнати задни части само с… ходене! Оказва се, че това е прекрасно упражнение, което допринася за здравето ни. Намалява шанса от затлъстяване, подпомага дейността на сърцето и помага за справяне с депресията.

Ходенето е подходящо за всеки тип хора, така че без значение от формата или килограмите всеки може да му се наслади, докато всъщност се раздвижва и напряга мускулите си. Комбинирано с няколко упражнения , то може бързо да допринесе за перфектната форма .

Няколко стъпки, с които да направите ходенето си по-ефективно

1. Интензивна разходка

Бързото и интензивно ходене е чудесно упражнение за зоната на седалището и бедрата. Целта е да задържите по-бързо темпо на ходене за по-дълъг период от време, без да променяте скоростта. Преди да започнете трябва да намерите подходящото темпо за себе си. В повечето случаи стойностите са между 5 и 6 км/ч. За да е ефективно ходенето е нужен около час, съответно 5-6 км разстояние.

фартлек

2. Фартлек

Фартлек буквално преведено от шведски означава игра на скорости. В процеса на тренировка най-важна е интензивността и честата промяна на темпото. Получава се смесица между ходене и леко бягане. Ето няколко стъпки как да го изпълните:

– Започнете загрявката с леко бягане 5-10 минути

– Увеличете скоростта за следващите 1.5-2 км

– След това намалете темпото до възстановително ходене за 5 мин

– Направете 2-3 повторения

Опитайте се по време на бягането да увеличите значително скоростта, така пулсът ще се ускори и ще учести дишането.

3. Ходене срещу склон

Намерете алея или пътека с лек наклон, така че да усещате напрежение в седалищните мускули след тренировка. За най-голяма ефективност трябва да извървите цялото разстояние до горе без да спирате за почивка. За да го се справите с това е подходящ наклон с дължина около 100 до 200 м. Надолу вървете бавно, за да могат мускулите да се възстановят. Направете 10 повторения.

4. Клек с повдигане на крака

Това упражнение напряга не само седалището, но и всички бедрени мускули, коремната преса и ръцете. Лесно и бързо за изпълнение, така че може да го направите преди или след разходката.

– Приклекнете като сгънете левия крак и изпънете десния назад на 45-градусови ъгли.

– Сгънете ръцете в лактите под прав ъгъл.

– Изправете се на левия крак и подскочете във въздуха. Докато скачате десният ви крак трябва да се свие пред вас, към гърдите ви. След това се върнете отново в изходната позиция.

– Направете 25 повторения на крак.

клекове

5. Скейтърска крачка

Тя може да се изпълнява и по време на ходенето.

– Започнете с големи стъпки диагонално напред, като първата е с левия крак. Уверете се че стъпалото ви е насочено напред, а не по диагонала.

– Сгънете ръцете в 45-градусов ъгъл и приближете противоположния лакът към коляното на крака, с който сте направили крачката.

– Задържайте позицията за секунда.

– Повторете 25 пъти на крак

6. Сумо клек

Той напряга дупето, бедрата, прасците, горната част на ръцете и долната на корема. И не е нужно да тренирате сумо, за да се справите с него.

– Докато се разхождате спрете и приклекнете с широко разтворени крака, като се стремите пръстите на стъпалата да сочат настрани.

– Преместете левия си крак крачка встрани, сгъвайки коляното и опъвайки бедрото. По този начин седалището заема по-ниска позиция и напряга мускулатурата.

– Вдигнете ръцете си и останете в тази позиция за 20 секунди.

– След това заемете изходна позиция и повторете 12 пъти на всеки крак.

7. Високо вдигнато коляно

Напряга всички мускули на краката, може да се използва за загрявка или по време на ходенето.

– Сгънете лявото си коляно и го повдигнете възможно най-високо пред гърдите, издигайки се на пръсти на десния крак.

– Свийте десния си лакът към коляното. Останете така няколко секунди.

– 25 повторения за всеки крак.

Опитвайте се да се ходите възможно най-много. Ако тренирате 6 дни в седмицата, ще забележите резултати до 8 седмици. За да забързате процеса, може да не използвате градски транспорт и да се опитате да ходите пеша до работа или по магазините. Също така може да добавите упражненията към разходките си. Това със сигурност ще оформи седалищните мускули и ще забележите видима разлика в тялото си до 10 дни.

Влез сега в най-бързо развиващата се здравна група в България.
Сподели своя опит!!! Присъедини всички свои приятели във "Фейсбук"
loading...