Опитайте приставката на Lekuvai.bg за Google Chrome. С нея получавате в реално време най-актуалните новини директно в браузъра.
  • Днес: сряда, октомври 16, 2019

Сънищата сочат болестите, които ни заплашват-Когато има бронхиална астма, на човек му се появяват на сън бомби

юли10/ 2019

Човешкото подсъзнание започва да анализира активно информацията по време на сън, особено сигнали на вътрешните органи. Диагностиката на различни заболявания в зависимост от съдържанието на сънищата за първи път е научно обоснована от доктора на медицинските науки Василий

Касаткин, който в продължение на 30 години е изучавал сънищата на болни и здрави хора.

Сънищата на здравите хора обикновено са леки, а нощните кошмари са едни от първите признаци за развиващо се заболяване. В сюжета на сънищата може да се определи не само болестта, но и да се установи нейната локализация.

Той разкрива основните значения.

Анализът си е направил върху 27 300 сънища при 1410 пациенти, а същото е помогнало да се стигне до извода, че мозъкът на спящия човек предупреждава за бъдещи заболявания, чиито първи симптоми могат да се появят след няколко седмици, месеци или дори години.

Хроничният гастрит , например, може да бъде предвиден, анализирайки сънищата около един месец преди появата на симптомите.

Проблемите с дихателните органи (туберкулоза, астма, бронхит) – 2 месеца, хипертонията – 2-3 месеца, хроничен алкохолизъм – 4-6 месеца, неврозата – от седмица до месец.

Какви сънища възникват при различни заболявания ? 

Хората, които страдат от проблеми със сърцето често се оплакват, че сънуват страшни сънища, в които попадат в пропаст. Практически почти винаги на човек му се струва, че е на границата на смъртта. Може да се случи в съня си да видите погребение – своето, или на друг човек.

При високо кръвно налягане се сънува излитане на самолети, природни бедствия (земетресения, урагани, наводнения), разрушаване на къща, попадане в голяма дупка.

Когато има бронхиална астма, на човек му се появяват на сън бомби, лавина или нещо, което му пречи да диша. (Той често се намира на кораб или на друга планета, където няма кислород).

Болестите на стомашно-чревния тракт се характеризират със сънища, свързани с развалено сурово месо, риба, отровни плодове и зеленчуци, неядливи и неприятни на вкус ястия, падащи зъби.

При заболявания на черния дроб често се появяват на сън битки, раняване  нож, кръв,  чувства се горчив вкус в устата.

При простуда човек може да сънува, че изгаря в огън, че се поти в сауна, че се къпе в студена вода, носи тесни, неудобни дрехи, пие много течности, но не може да утоли жаждата си.

При депресия се сънува непроходима тъмна гора, висока стена, безизходица.

При главоболие човек често сънува, че главата му е повредена или носи неудобни аксесоари за глава.

Влез сега в най-бързо развиващата се здравна група в България.
Сподели своя опит!!! Присъедини всички свои приятели във "Фейсбук"
loading...