Опитайте приставката на Lekuvai.bg за Google Chrome. С нея получавате в реално време най-актуалните новини директно в браузъра.
  • Днес: неделя, октомври 20, 2019

Този прах съдържа повече желязо от спанака и повече протеини от месото, помага за възстановяване на стомашно-чревния тракт

юли14/ 2019

Спирулината  е едноклеточно водорасло, което се суши на ниски температури и се смила на прах. 
 

Спирулината е особено богата на протеини 50-65%, които са концентрирани и по-възприемчиви от всякакви други протеини от животински произход, с което я прави отлична хранителна добавка за спортисти.

Изобилства от витамини и минерали, есенциални мастни киселини (включително и DNA,която е много важна за веганите, защото не се съдържа в други растителни продукти ) и антиоксиданти , които не се съдържат в нито една друга храна- животинска или растителна.    

Съдържа особено много лизин, цистеин, метионин, фенилаланин, треонин, незаменими аминокиселини, които могат да бъдат снабдени само чрез храната.


 

Съдържа аминокиселината аргинин , която е важна съставка за регенерацията на тъканите.  
 

Също така е богат източник на В12 . Чудесна е за възстановяване след тежко боледуване или след тежки физически натоварвания, при анемии и недостатъчно развитие при децата.   

 

Спирулината е добър източник на калий, калций, хром, желязо, магнезий, манган, фосфор, селен, натрий и цинк. Съдържа повече желязо от спанака и повече бета каротин от морковите. 

Помага при претоварване на стомашно-чревния тракт като обогатява чревната флора (Лактобацилус и бифидус).

Помага за намаляване на холестерола , ето как:

Препоръчителна доза: 1-3 чаени лъжички след или по време на хранене. Най-добре е с изцедени сокове. Веднъж или два пъти дневно. Някои приемат 1 час преди хранене, за да се намали апетита. Ако имате лесен сън, избягвайте да приемате спирулина вечер. 

Влез сега в най-бързо развиващата се здравна група в България.
Сподели своя опит!!! Присъедини всички свои приятели във "Фейсбук"
loading...