Опитайте приставката на Lekuvai.bg за Google Chrome. С нея получавате в реално време най-актуалните новини директно в браузъра.
  • Днес: събота, август 24, 2019

Как да разберем дали тялото ни понася алкохол, глутен, мляко и захар? По лицето може да разпознаете веднага

юли15/ 2019

Кожата е огледало на здравето и на това как се храним. Нездравословните храни и нетолерантността на определени продукти са причинители за появата на някои кожни проблеми особено на лицето.

Нигма Таиб е лекар, който представлява този инфографик който разкрива последиците и формата на четири вида лица в зависимост от това, което консумирате и кои продукти са неподходящи за вашия организъм.

 

1. Вино

Типични симптоми на лицата, които са показали непоносимост към алкохол или консумират в големи количества: изразени бръчки между веждите, разширени пори, дехидратирана кожа, червеникави бузи и видни линии под носа.


2. глутен

Типични симптоми на лицата, които са показали непоносимост към глутен са: подути и червени бузи, акне, пигментация на брадичката. Предполага се, че 15% от хората са чувствителни към глутен и това е най-честата причина за появата на подпухналост на лицето и възпалителните процеси в организма.


3. Мляко

Типични симптоми са подути клепачи, както и цялата територия под очите, заедно с изразени тъмни кръгове под очите. Често се появяват и пъпки в областта на брадичката. Това означава, че имате непоносимост към лактоза или към хормоните, които се намират в млечните продукти.


4. Захар

При лицата, които са чувствителни към захар най-често се появяват бръчки и линии на челото, подпухналост в зоната под очите, суха кожа. Захарта съдържа молекули, които се свързват с колагена от кожата и затова същата губи своята еластичност.

Влез сега в най-бързо развиващата се здравна група в България.
Сподели своя опит!!! Присъедини всички свои приятели във "Фейсбук"
loading...