Опитайте приставката на Lekuvai.bg за Google Chrome. С нея получавате в реално време най-актуалните новини директно в браузъра.
  • Днес: събота, август 24, 2019

Еврейската тайна: потърсете този символ на опаковката в магазина – по-ценен от злато е:

юли18/ 2019

Обръщате ли внимание на етикетите в магазина ? Сигурно и вие, като повечето загрижени за здравето си и това на близките, четете предимно съставките на храните. Но едва ли обръщате специално внимание на оформлението и символите по етикета.

А трябва!

символ екшер

Този символ се нарича ехшер (или екшер ). Такъв символ, отпечатан върху опаковката, гарантира, че продуктът е кошерен (т

.е. чист). За да получат правото да маркират продуктите си с този знак, компаниите преминават много строги тестове.

Знакът екшер показва, че цялото оборудване от производството на продукта е напълно и идеално почистена. Дори ако едни и същи машини се използват за производството на няколко различни продукта, те се измиват добре между различните процедури.

На първо място, знакът екшер трябва да помогне на тези хора, които ядат само кошер храна. Но дори и да не смятате да следвате законите на кашрут, символите на етикетите ще ви помогнат с един поглед да разберете какво се крие под етикета – нещо, особено важно за хора с алергии и непоносимост към дадени продукти, както и за спортисти и изобщо всички, които искат да се хранят с чиста храна.

Има много производители, сертифицирани за производство и продажба на такива продукти. Най-разпространеният знак е U или OU (Orthodox Union). Той може да се срещне върху продуктите на Coca Cola, Nestle, Jim Beam, Heinz и други марки. Към какъв тип принадлежи дадената храна, зависи от малката буква от дясната страна на знака:

OU – не съдържа месо или мляко, неутрален продукт.

OU-D – млечен продукт.

OU – M (OU-Glatt) – съдържа месо и месни суровини.

OU – F – с рибни съставки.

Продуктите със знак за неутрална храна могат смело да се използват от хора с алергия към месо и мляко. Тези чисти храни са прекрасно допълнение към диетите за отслабване или към режима на хранене на активните спортисти. Знаците са важни и за всеки, който иска да е сигурен, че купува полезна храна от висок клас качество.

Влез сега в най-бързо развиващата се здравна група в България.
Сподели своя опит!!! Присъедини всички свои приятели във "Фейсбук"
loading...