Опитайте приставката на Lekuvai.bg за Google Chrome. С нея получавате в реално време най-актуалните новини директно в браузъра.
  • Днес: събота, август 24, 2019

Диета, която се справя с рак и други опасни болести

август06/ 2019

Представената диета е бедна на калории, а 5: 2 (пет дни диета и 2 дни пост), може да ви помогне като ви защити от рак, диабет и Алцхаймер, смятат изследователите.

Те казват, че обикновеният начин на хранене-три основни хранения дневно и леки закуски, всъщност не е нормален в рамките на човешката еволюция и противоречи на естествения биоритъм на организма.

Диетата “5: 2”, която означава нормална петдневна диета и двудневен пост, т.е. консумация на 500 калории на ден, съответства на диетата, практикувана от древните ни предци, ловци, които рядко или никога не са страдали от затлъстяване, диабет и сърдечно-съдови заболявания.

Научното изследване е публикувано в PNAS, бюлетинът на Националната академия на науките в Съединените щати.

Постенето или значително намаленият прием на калории може да помогне на тялото да намали мазнините в кръвта и да възстанови клетките, като по този начин забавя процеса на стареене.

По този начин може да намалите туморите и да предпазите невроните от увреждания, които причиняват невродегенеративни разстройства като Алцхаймер и Паркинсон.

Проучването посочва, че нарушенията в естествения биоритъм или вътрешния часовник карат хората и домашните любимци да се хранят повече, което ги прави податливи на затлъстяване, диабет и подобни заболявания.

Влез сега в най-бързо развиващата се здравна група в България.
Сподели своя опит!!! Присъедини всички свои приятели във "Фейсбук"
loading...